Amb 6 anys, en Martín Rodríguez gaudeix treballant a Kumon continguts de matemàtiques de 1r d'ESO

gen 2020
Amb 6 anys, en Martín treballa a Kumon continguts de matemàtiques de 1r d'ESO
En Martín treballa de manera metòdica i analitza els exemples dels exercicis abans de començar-los a resoldre.

Quan en Martín va començar amb Kumon Matemàtiques al centre Kumon Salamanca - Alamedilla, tenia 3 anys i sabia comptar, però no escriure els nombres. Avui té 6 anys i gaudeix treballant a Kumon continguts de 1r d'ESO .

A en Martín li fa il·lusió concloure Kumon Matemàtiques: «Acabar tots els nivells em faria molt feliç i significaria poder superar un gran repte».

Des de molt petit li agraden els nombres, fins i tot des d’abans de saber què són les matemàtiques. Per a ell, resoldre exercicis és jugar amb els nombres. Tot i que fins ara les matemàtiques li han semblant fàcils, sap que en ser alumne avançat a Kumon s’enfrontarà a nous reptes. A la seva edat està convençut que «les coses se superen treballant una mica cada dia; encara que triguis un temps a aprendre-les, no passa res». A més, comenta que sempre que comença alguna cosa nova se sent feliç.

En Martín gaudeix estudiant el contingut que aprenen «els grans»: «A mi m’agrada saber coses de grans i asseure’m a la taula amb ells, encara que cadascú ha d’anar al seu ritme. També m’agrada rebre un regal cada vegada que tinc 10 adhesius per aconseguir el 100 en els quadernets».

En Martín està tan enganxat a les matemàtiques que les aplica en el seu dia a dia: «Quan els nens de l’escola porten caramels, en faig la divisió per saber quants li toquen a cadascú; quan vaig a comprar amb la meva família, jugo a sumar el preu de les coses i calcular quants diners en han de tornar en pagar a la caixa».

Com tot nen de la seva edat, a en Martín li agrada anar amb bici, jugar a futbol i a bàsquet i, a l’estiu, nedar i estar amb els seus amics. Gaudeix especialment quan va a casa dels seus avis a jugar al «Pasapalabra».

Una família compromesa amb l’aprenentatge

L’èxit es treballa diàriament tant al centre Kumon com a casa. En Martín rep un gran suport per part de la seva família i de les seves orientadores: «Quan vaig al centre Kumon i m’encallo o no entenc bé com resoldre un exercici, sempre hi són per ajudar-me i aclarir els meus dubtes. A casa, els meus pares m’ajuden, sobretot, a tenir una rutina per treballar i intenten que avanci sol».

La seva orientadora, M. Carmen Chico, confirma que la seva família està molt implicada en el seu aprenentatge: «Els seus pares sempre estan al corrent del que fa. El suport a les nostres decisions i la bona comunicació han estat essencials. A més, durant el període de vacances mai no han tingut problema per avançar en els continguts i ser ells el màxim suport d’en Martín quan no va al centre».

«En Martín és un alumne amb unes ganes increïbles d’aprendre»

En paraules de la seva orientadora: «En Martín és un alumne amb unes ganes increïbles d’aprendre coses noves; cada vegada que ha de començar un contingut diferent, arriba al centre amb moltíssimes ganes i emoció».

La M. Carmen defineix en Martín com un nen treballador, alegre i molt motivador per a les persones del seu entorn. Confessa que amb ell ha après que no s’ha de posar límits a l’aprenentatge de cap infant: «Durant el seu primer any a Kumon, quan va començar a treballar amb les restes portant-ne, vaig dubtar de si seria massa complex per a un nen de la seva edat i ho vaig comentar amb la seva mare. Vam decidir no posar-li límits i vam comprovar que no va tenir cap mena de dificultat. A partir de llavors, el vam deixar avançar al ritme que ell ens marcava».

Per què en Martín progressa tan ràpid? L’estratègia de la seva orientadora és observar-lo mentre treballa i motivar-lo en el seu aprenentatge: «A en Martín li agrada saber què vindrà després del contingut que està estudiant i sovint li expliquem què farà la setmana següent si compleix amb els objectius».

L’estratègia d’en Martín és treballar de manera metòdica i analitzar els exemples dels exercicis abans de començar-los a resoldre.

La M. Carmen finalitza aquesta entrevista destacant l’esforç i l’obstinació d’en Martín quan alguna cosa li costa una miqueta més; aquest és el secret de la seva evolució en l’aprenentatge.

Si vols que, com en Martín, el teu fill desenvolupi al màxim tot el seu potencial d’aprenentatge amb els nostres programes: Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English, contacta amb el centre que tinguis més a prop.