María Torres: «Quan vaig començar amb Kumon Lectura havia de llegir un text moltes vegades per entendre’l i ara no»

des 2020
La María valora especialment la capacitat que ha adquirit per comprendre millor els textos que llegeix.
La María valora especialment la capacitat que ha adquirit per comprendre millor els textos que llegeix.

La María té 11 anys, fa sisè de primària i té una competència lectora molt superior a la dels seus companys de classe. La María és alumna de Kumon Lectura al centre Kumon Sitges - CC Oasis i està treballant la lectura crítica, un dels nivells previs a concloure el programa.

La María valora especialment la capacitat que ha adquirit per comprendre millor els textos que llegeix: «Quan vaig començar amb Kumon Lectura havia de llegir un text moltes vegades per entendre’l i ara no. He après a comprendre millor els conceptes i això fa que em vagi molt bé a l’escola en totes les matèries».

La María ha après amb Kumon a treballar per aconseguir els seus objectius. «Amb Kumon he après que amb esforç tot s’aconsegueix, em traço metes cada dia i les vaig assolint de mica en mica», ens diu.

El seu millor moment a Kumon va ser durant la cerimònia de lliurament de diplomes organitzada pel centre: «Per a mi va ser emocionant parlar en la gala passada davant molta gent, on vaig explicar la meva experiència amb Kumon».

La María dedica vint minuts a llegir cada dia i sempre ho fa abans d’anar-se’n a dormir. La seva lectura preferida és El fantasma de Canterville, perquè li encanten les novel·les d’acció i són la seva font d’inspiració per escriure llibres d’acció en les seves estones lliures.

De gran vol ser enginyera aeronàutica, perquè li encanten les matemàtiques i gràcies a Kumon Lectura ha après a comprendre millor els enunciats.

«A la María no li agradava Kumon Lectura i ara li encanta»

«La María volia fer Kumon Matemàtiques, però els seus pares van decidir apuntar-la a Kumon Lectura. Inicialment no li va agradar el programa, però va assumir el repte i va mostrar una gran perseverança. Ara li encanta!», ens diu Anna Di Bartolo, directora del centre Kumon Sitges - CC Oasis i orientadora de la María.

L’Anna destaca la constància i la responsabilitat de la María davant el treball diari. «Quan va començar amb Kumon Lectura havia de repetir molts quadernets i ara no», ens diu. Destaca també la implicació dels seus pares, els qui segueixen molt de prop l’evolució de la María.

Kumon és ple de moments especials, i per a l’Anna un d’aquests moments va ser escoltar la María explicar com els llibres han enriquit la seva ment i com gràcies a Kumon Lectura ha après a gaudir llegint.

Si vols que el teu fill desenvolupi la seva competència lectora, no dubtis a sol·licitar una prova de nivell al centre Kumon que tinguis més a prop.