Amb 12 anys, la Matilde ha conclòs Kumon Lectura i ja treballa continguts de batxillerat a Kumon Matemàtiques

nov 2021
«Kumon m’ha aportat un hàbit de treball. M’ha ajudat a desenvolupar la capacitat d’aprenentatge per entendre amb més facilitat el que m’ensenyen a l’escola»
«Kumon m’ha aportat un hàbit de treball. M’ha ajudat a desenvolupar la capacitat d’aprenentatge per entendre amb més facilitat el que m’ensenyen a l’escola»

La Matilde Blanco té 12 anys i és alumna del centre Kumon Vigo - As Travesas, on ha conclòs el programa Kumon Lectura i treballa continguts de batxillerat a Kumon Matemàtiques. A més, ha finalitzat educació primària a la seva escola amb una matrícula d’honor i una menció especial.

A la Matilde li encanta descobrir conceptes nous i per això, ens explica, gaudeix molt aprenent matemàtiques. Amb el programa Kumon Matemàtiques ja treballa continguts d’àlgebra avançada i funcions, propis del nivell de batxillerat, mentre cursa primer d’ESO.

Estudiant Kumon Lectura ha tingut dificultats en certs moments, sobretot en els dos últims nivells del programa, que li van costar una mica més, però és totalment comprensible, perquè la Matilde estava a sisè de primària treballant amb textos complexos d’autors com Aristòtil, Virgili, Rousseau, Galileu, Shakespeare o Virginia Woolf, entre d’altres.

«Ha estat genial comprovar com no s’ha rendit mai: feia una segona lectura subratllant parts del text i acotant la informació que després li permetria redactar les respostes. I el millor de tot és que ho ha aconseguit sola, pels seus propis mitjans i recolzant-se en el que havia treballat prèviament», apunta la Carmen Pérez, directora del centre Kumon Vigo - As Travesas i orientadora de la Matilde.

A través de la lectura de diferents tipus de textos, la Matilde ha anat augmentant el seu vocabulari i ha desenvolupat progressivament la precisió gramatical, la memòria i l’habilitat de redactar respostes; al mateix temps, ha anat incrementant la seva capacitat de comprensió lectora i, per tant, la seva capacitat d’aprenentatge. A més, ha après a gaudir del plaer de llegir i ha ampliat el seu coneixement del món a través de la lectura.

Autodidacta i constant

Toru Kumon deia: «Kumon ajuda els alumnes a avançar més enllà del seu nivell escolar. Els fulls d’exercicis estan ben organitzats. Els infants adquireixen confiança en ells mateixos i assoleixen un nivell avançat de competència», i això és exactament el que ha ocorregut amb la Matilde: ha après a aprendre per ella mateixa prenent com a punt de partida coneixements previs i treballant amb autonomia i constància.

«Kumon m’ha aportat un hàbit de treball. M’ha ajudat a desenvolupar la capacitat d’aprenentatge per entendre amb més facilitat el que m’ensenyen a l’escola», ens explica la Matilde.

En el seu temps lliure li agrada ballar, cantar, cuinar, llegir, dibuixar i escriure. «De gran m’agradaria ser professora d’universitat o d’ESO, o escriptora», comenta. La Carmen, la seva orientadora, celebra aquesta decisió: «M’omple d’alegria que entre les seves vocacions es trobi la de ser escriptora o la de ser professora, perquè l’educació necessita persones com la Matilde, amb vocació i amb talent per despertar el desig d’aprendre en futures generacions», ens diu convençuda.

«Aquesta nena és increïble»

La Carmen destaca que el que la Matilde ha aconseguit és espectacular. «Que una alumna de primària sigui capaç de compaginar dos programes de Kumon en els quals estudia continguts de nivell de batxillerat i que, a sobre, ho faci d’una manera completament autònoma i autodidacta és, sens dubte, una cosa molt destacable. A més, ha acabat primària amb una matrícula d’honor i una menció especial a l’escola. Aquesta nena és increïble! Estic molt molt orgullosa d’ella i de la seva família», ens diu la Carmen visiblement emocionada.

«Treballar amb la Matilde és un regal per a qualsevol orientador. No només és una alumna constant i tenaç, sinó que a més és ella qui posa les seves pròpies metes i sempre s’esforça per aconseguir l’objectiu previst. Cada curs supera la meva projecció i en cada classe em sorprèn amb la seva capacitat per fer fàcil allò difícil», finalitza.


A Kumon, els alumnes concloents són aquells que han finalitzat algun dels nostres programes (matemàtiques, lectura o anglès), però el més important és que s’han convertit en alumnes autodidactes i disposen de les capacitats necessàries per abordar els desafiaments que els ofereixi l’escola i la vida. Si, com en el cas de la Matilde, vols que el teu fill desenvolupi tot el seu potencial d’aprenentatge amb el mètode Kumon, contacta amb el centre Kumon que tinguis més a prop.