Amb 10 anys, l’Iker resol operacions algebraiques de secundària

oct 2019
Amb 10 anys, l’Iker resol operacions algebraiques de secundària
Amb 10 anys, l’Iker resol operacions algebraiques de secundària.

Quan va començar Kumon Matemàtiques al centre Kumon Sant Boi de Llobregat - Marianao, l’Iker tenia 8 anys i estava aprenent les taules de multiplicar. Han passat 2 anys i ja resol amb facilitat operacions algebraiques de secundària.

L’Iker és analític i té una capacitat de concentració sorprenent. Avui dia resol continguts cinc cursos per sobre del seu nivell escolar i aplica les seves capacitats en altres matèries, com la música (aprenent a tocar el piano) i les arts marcials (practicant aikido).

No van ser els seus pares els qui van decidir matricular-lo a Kumon Matemàtiques. Va ser l’Iker qui va voler seguir el programa en veure que els seus cosins feien Kumon i voler aprendre nous continguts, perquè el seu gust per les matemàtiques és infinit.

La seva germana Claudia també és alumna del centre: amb 7 anys, ja ha après a dividir i està treballant continguts dos cursos per sobre del seu nivell escolar.

L’Iker ha escrit una carta a tots els lectors del nostre blog. Vols conèixer la seva història?

Hola!

Em dic Iker i estic al centre Kumon Sant Boi de Llobregat - Marianao. Vaig començar amb 8 anys, resolent sumes i restes. Ara tinc 10 anys i he començat a resoldre continguts algebraics, treballant cada dia per avançar, superar-me i millorar en matemàtiques. Tot això m’ha costat força, perquè de vegades ho he d’intentar una vegada, i una altra vegada, i una altra vegada… Ja sabeu… Però m’encanta començar nous nivells!

Ara, en el nivell I, sé que començaré a multiplicar polinomis, a factoritzar, a treballar amb arrels quadràtiques… i també tinc ganes de conèixer el teorema de Pitàgores!

M’agrada tocar el piano i practicar aikido, però, com amb les mates, encara em queda molt per aprendre i he de continuar millorant. Estic molt content perquè a la meva escola trec molt bones notes i m’agrada ajudar els meus companys.L’Iker se supera ell mateix cada dia

L’Iker està desenvolupant una sèrie d’habilitats i actituds que van més enllà dels continguts matemàtics: «Assistir al centre Kumon l’ajuda a superar-se ell mateix veient com aconseguir tot allò que es proposi», assenyala la seva orientadora, Laia Lluch. «També ha après a treballar molt concentrat i, alhora, estar pendent dels avançaments de la seva germana Claudia i motivar-la en tot moment», comenta la Laia.

Així mateix, l’orientadora afegeix que «és important desenvolupar en els nostres més de 130 alumnes la motivació i el gust per aprendre, l’autosuperació, la predisposició, l’autonomia, la perseverança i la confiança en un mateix, ja que totes elles són habilitats útils per al desenvolupament acadèmic i personal».

Kumon és un mètode d’aprenentatge vàlid per a qualsevol alumne a partir dels dos anys, independentment que t’agradin o no les matemàtiques, la lectura o l’anglès. Un dels seus principis metodològics és que els alumnes aprenen dels seus errors, i en aquest aprenentatge es troba immers l’Iker, que està desenvolupant les seves habilitats per aprendre per ell mateix.

A partir dels 2 anys, el teu fill pot començar a desenvolupar tot el seu potencial d’aprenentatge amb Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English. Vine al centre Kumon que tinguis més a prop.