Rebeca Lado: «Kumon t’aporta desenvolupament personal i professional»

oct 2022
«Iniciar-me com a assistent ha estat un gran impuls. He fet un pas ple de possibilitats personals i laborals».
«Iniciar-me com a assistent ha estat un gran impuls. He fet un pas ple de possibilitats personals i laborals».

El 2013 l’educadora Rebeca Lado es va unir a Kumon com a assistent del centre Kumon Barcelona - Tres Torres. Aquests anys ha ajudat molts infants a desenvolupar tot el seu potencial d’aprenentatge amb el mètode Kumon mentre creixien la seva experiència i la seva convicció com a orientadora. Fa tres anys va assumir la direcció del centre, que avui dia compta amb prop de 200 alumnes.

«Iniciar-me com a assistent ha estat un gran impuls, a més del fet que vaig tenir una gran professora, veterana en el mètode Kumon, per afrontar el repte de dirigir-lo. He fet un pas ple de possibilitats personals i laborals», ens explica la Rebeca.

Durant la pandèmia, el nombre d’alumnes del centre es va incrementar i, des de llavors, continua creixent

La Rebeca va assumir la direcció del centre quan va començar la pandèmia, una situació que va suposar un repte encara més gran. «Observar els meus alumnes treballar des de casa seva amb Kumon online em va fer ser més assertiva amb la programació i la comunicació. Un mai deixa d’aprendre noves formes de fer el mateix i els resultats també van ser diferents de les meves expectatives. Recordo moments increïbles dels meus alumnes, de les seves famílies i de mi mateixa. El resultat de començar durant la pandèmia és que el nombre d’alumnes es va incrementar i, des de llavors, no ha parat», recorda la Rebeca.

A què és degut aquest increment? La Rebeca està convençuda que és el resultat del disseny del material didàctic, que s’adapta a qualsevol edat i situació educativa: «L’orientació és important, però el material didàctic és molt complet, perquè abraça totes les etapes educatives i tot tipus d’alumnes. A més, tinc el suport d’un equip de professionals i amb molts anys d’experiència. Tot això fa que l’evolució sigui positiva».

«Els meus alumnes m’han ensenyat a ensenyar-los»

La Rebeca destaca que conviure amb un mètode d’aprenentatge que s’adapta a totes les edats li permet viure diferents processos en l’evolució dels seus alumnes: d’inici, de raonament, de seguiment, etc. Per això, afirma: «Els meus alumnes m’han ensenyat a ensenyar-los».

Un dia en un centre Kumon és la suma de grans moments. Per a la Rebeca, el millor de cada dia és «veure els alumnes aconsellant altres alumnes que comencen; només puc observar-los i mantenir-me en silenci quan soc testimoni de com han après, de com es motiven i de com s’inspiren i es donen suport».

El que més li agrada de Kumon és que és un mètode que no penalitza l’error, ja que aquest és part del procés d’aprenentatge i ajuda cada alumne a transformar-se en la seva millor versió.

Els propers anys

La Rebeca mira el futur amb il·lusió i veu una clara tendència al creixement d’alumnes: «Al meu centre el punt fort i més conegut és Kumon Matemàtiques; per això crec que els programes de lectura i anglès poden marcar un gran canvi».

«Si busques un repte empresarial, Kumon en té tots els ingredients: t’aporta desenvolupament personal i professional amb un mètode eficaç i bona perspectiva de futur», finalitza.

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Rebeca, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!