Laia Lluch: «Ser orientadora i responsable d’un centre Kumon era un somni i continua essent un repte dia a dia

des 2019
Laia Lluch: «Ser orientadora i responsable d’un centre Kumon era un somni i continua essent un repte dia a dia»
Laia Lluch: «Ser orientadora i responsable d’un centre Kumon era un somni i continua essent un repte dia a dia»

Com a concloent de Kumon Matemàtiques i doctora en educació, la Laia està convençuda dels beneficis del mètode Kumon, tant que fa gairebé 3 anys va obrir el centre Kumon Sant Boi de Llobregat - Marianao. Avui dia, el centre compta amb prop de 150 alumnes, dels quals més de 100 estudien ja continguts per sobre del seu nivell escolar.

La Laia valora especialment no només l’impacte que té el mètode sobre l’èxit acadèmic dels més petits i en el desenvolupament d’una actitud d’aprenentatge autodidacte, sinó també la seva repercussió en el desenvolupament personal.

La seva vocació educativa l’ha portada també a formar futurs mestres i professionals de l’educació a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, i a ser professora col·laboradora a la Universitat Oberta de Catalunya.

Un repte cada dia

«Ser alumna, assistent i ara orientadora de Kumon m’ha permès de no deixar mai de voler aprendre i ser millor persona. Aquesta és una actitud imprescindible per a qualsevol professional de l’educació», ens diu fascinada.

La Laia té un esperit curiós i inquiet. La seva etapa a Kumon va començar el 2013, quan va començar a treballar com a assistent d’un centre Kumon. Aquella experiència li va permetre de conèixer en profunditat el mètode i créixer professionalment i personalment. El 2017 va assumir el repte de ser orientadora de Kumon i dirigir el seu propi centre. «Va ser una de les decisions més importants i satisfactòries de la meva vida. Ser orientadora i responsable d’un centre Kumon era un somni i continua essent un repte dia a dia».

«Cada tarda al centre Kumon és única, especial i extraordinària»

A la Laia li costa triar el seu millor moment al centre perquè tots ells li remouen les emocions: «Tinc al pensament el dia en què vaig concloure Kumon Matemàtiques. Va ser un repte brillant i satisfactori! Recordo també perfectament el primer alumne matriculat al centre, el primer alumne amb 3 anys aprenent, gaudint i creixent amb Kumon English, el primer concloent de Kumon Matemàtiques, el primer contacte amb Kumon de dues germanes bessones amb 2 anyets acabats de fer, la celebració del primer aniversari del centre, el moment en què, amb tan sols 6 anys, una alumna va començar a dividir tota sola i molts altres moments», comenta il·lusionada.

«Intenta-ho, ho pots fer!» és la frase més repetida cada dia al centre. Per a la Laia, cada tarda és única, especial i extraordinària perquè és una oportunitat per descobrir el potencial d’aprenentatge dels alumnes i per desenvolupar des del primer dia la seva autonomia i el seu autoaprenentatge d’una manera totalment individualitzada. «El millor és el contacte amb cadascun dels alumnes i, especialment, ser testimoni de la seva satisfacció per haver après una cosa nova per ells mateixos i del moment en què prenen consciència que són capaços d’avançar en tot allò que es proposin».

El benefici més gran de ser orientadora de Kumon

En paraules de la Laia: «El més satisfactori de ser orientadora a Kumon és posar-me en la pell de cadascun dels alumnes per conèixer els reptes als quals s’enfronten durant el seu procés d’aprenentatge i poder orientar-los de la millor manera possible, així com plantejar-los nous desafiaments per veure fins on són capaços d’avançar».

La Laia ha après dels alumnes que sempre es pot millorar. «Si has arribat fins aquí, pots arribar encara més lluny», els repeteix sovint. Per aconseguir-ho és molt important treballar en equip. Per això, destaca la implicació de la família en el procés: «El compromís per part de la família és vital. Estic molt agraïda a les famílies que continuen confiant en el mètode Kumon i, en concret, en l’equip de Kumon Sant Boi de Llobregat - Marianao», afirma complaguda.

Educar per al present i amb vista al futur

«Com educar en una societat de la informació, en què el coneixement ja no es concentra només a l’escola? Com educar en un moment de canvi constant, en què alguns estudis indiquen que el 80 % dels joves treballaran en feines que avui ni tan sols existeixen?». Aquestes grans qüestions la inquieten assíduament. Malgrat això, està convençuda que la resposta és posar el focus a capacitar els infants i els adolescents perquè siguin autònoms i crítics, i també capaços d’aprendre dins i fora de l’aula, amb professor o sense, durant la seva etapa formativa obligatòria i més enllà.

«És essencial per a mi i per a l’equip amb què treballo aportar cada dia el material adequat i el repte més oportú per a cadascun dels nostres alumnes, perquè siguin més feliços, perquè el seu aprenentatge sigui completament autònom al més aviat possible i perquè siguin millors persones i capaços de perseverar en tot allò que es proposin», puntualitza.

Un futur ple d’oportunitats

La Laia està convençuda que els seus pròxims anys al centre estaran plens d’oportunitats significatives per ajudar els alumnes a aprendre per ells mateixos. «La millor educació no consisteix a fer tot pels nostres fills, sinó a donar-los eines perquè ells siguin capaços de fer el que vulguin per ells mateixos. Pensa en la dita: “Regala-li un peix a un home i menjarà un dia. Ensenya-li a pescar i menjarà tota la vida”. D’aquesta manera, cada infant desenvoluparà les habilitats necessàries per “llegir el món” amb els seus propis ulls», conclou.

Un toc personal

A la Laia l’apassiona llegir, en el seu temps lliure sempre va acompanyada d’un bon llibre; està aprenent a tocar el piano i li encanten la fotografia i connectar amb la natura.

Per a la Laia, aprendre és una addicció, per això és una apassionada de la recerca i el coneixement: «M’entusiasma aprendre, despertar l’interès per aprendre i ajudar els més petits o no tan petits, compartir, empoderar, reflexionar, construir, debatre, superar, il·lusionar, errar, aprendre, etc.», confessa.


Avui dia, molts professionals se senten atrets pels rols empresarials. La llibertat que ofereixen per prendre decisions pot suposar nous desafiaments i ajudar a fer la vida dels emprenedors més flexible i rendible.

Si, com la Laia, desitges créixer professionalment amb Kumon i omplir-te de satisfaccions personals educant amb el nostre mètode, contacta amb nosaltres.