Educació

Què pots fer si el teu fill s’avorreix?

jun 2018
L’avorriment desperta la imaginació
L’avorriment desperta la imaginació

Què pots fer si el teu fill s’avorreix? Deixa que s’avorreixi, perquè avorrir-se és bo.

L’avorriment és una oportunitat per obrir la ment a la creativitat

«L’avorriment és un estat molt creatiu.»
Grayson Perry, artista plàstic

 

Els infants d’avui dia tenen l’agenda carregada d’activitats mil·limètricament organitzades pels pares no només durant el curs escolar, sinó també durant les vacances, i això els converteix en persones hiperestimulades, dependents i sobreprotegides.

Què pots fer si el teu fill s’avorreix? Deixar que el teu fill s’avorreixi és donar-li l’oportunitat de:

  • Pensar per ell mateix i inventar els seus propis jocs.
  • Desenvolupar les seves habilitats creatives.
  • Obrir la seva ment a noves idees i trencar els patrons establerts.
  • Guanyar autonomia i aprendre per ell mateix d’una manera progressiva.

Avorrir-se activa l’esforç i és divertit


No organitzis el seu temps d’oci, ja que vèncer l’avorriment implica esforçar-se, aprendre a superar la frustració i activar la imaginació. El pots ajudar amb idees o pistes, però no donar-li la solució.

L’avorriment és una oportunitat d’inventar els nostres propis jocs i joguines. Qualsevol objecte que tingueu a casa i no sigui perillós cridarà la seva atenció, trencarà la rutina, despertarà la seva imaginació i evitarà que depengui dels videojocs.

Què et sembla deixar que redecori la seva habitació? Segur que li fa il·lusió.

Llegir per matar l’avorriment

L’avorriment és una oportunitat de descobrir el plaer de la lectura. Llegir no només és imprescindible per al bon acompliment acadèmic i professional, sinó també per al desenvolupament personal i emocional. La lectura és la base de tot l’aprenentatge i contribueix a cultivar el llenguatge, la sensibilitat i la imaginació.

La nostra Guia de la Bibliografia Recomanada de Kumon per créixer llegint conté una selecció de 15 CD de cançons infantils que afavoreixen la iniciació a la lectura dels infants que encara no saben llegir o que comencen a fer-ho, una selecció acurada de 420 llibres de diversos gèneres organitzats per nivells, edat i comprensió lectora per poder orientar i oferir lectures recomanades que s’adeqüin a cada infant i als temes que més li interessin, informació i consells perquè qualsevol família sàpiga com crear un bon ambient lector a casa i fomentar en els seus fills el plaer de la lectura, a més de breus articles sobre la importància de cantar cançons infantils a casa i llegir llibres en veu alta als infants més petits per estimular el seu interès per la lectura, entre d’altres.

Dona-li l’oportunitat d’entretenir-se per ell mateix

La fórmula per evitar l’avorriment és idear recursos per entretenir-se i, d’aquesta manera, activar el «xip de la creativitat», que ens fa més resolutius.
Recorda que l’avorriment permet al teu fill connectar amb ell mateix per descobrir i desenvolupar les seves passions, les seves aptituds, les seves actituds i, així, obrir-se un món d’oportunitats.