Educació

Què pots fer si el teu fill s’avorreix?

jun 2018
L’avorriment desperta la imaginació
L’avorriment desperta la imaginació

Arriben les vacances i, amb elles, els infants avorrits. Què pots fer si el teu fill s’avorreix? Deixa que s’avorreixi, perquè avorrir-se és bo.

L’avorriment és una oportunitat per obrir la ment a la creativitat

«L’avorriment és un estat molt creatiu.»
Grayson Perry, artista plàstic

 

Els infants d’avui dia tenen l’agenda carregada d’activitats mil·limètricament organitzades pels pares no només durant el curs escolar, sinó també durant les vacances, i això els converteix en persones hiperestimulades, dependents i sobreprotegides.

Què pots fer si el teu fill s’avorreix? Deixar que el teu fill s’avorreixi és donar-li l’oportunitat de:

  • Pensar per ell mateix i inventar els seus propis jocs.
  • Desenvolupar les seves habilitats creatives.
  • Obrir la seva ment a noves idees i trencar els patrons establerts.
  • Guanyar autonomia i aprendre per ell mateix d’una manera progressiva.

Avorrir-se activa l’esforç i és divertit


No organitzis el seu temps d’oci, ja que vèncer l’avorriment implica esforçar-se, aprendre a superar la frustració i activar la imaginació. El pots ajudar amb idees o pistes, però no donar-li la solució.

L’avorriment és una oportunitat d’inventar els nostres propis jocs i joguines. Qualsevol objecte que tingueu a casa i no sigui perillós cridarà la seva atenció, trencarà la rutina, despertarà la seva imaginació i evitarà que depengui dels videojocs.

Què et sembla deixar que redecori la seva habitació? Segur que li fa il·lusió.

Llegir per matar l’avorriment

L’avorriment és una oportunitat de descobrir el plaer de la lectura. Llegir no només és imprescindible per al bon acompliment acadèmic i professional, sinó també per al desenvolupament personal i emocional. La lectura és la base de tot l’aprenentatge i contribueix a cultivar el llenguatge, la sensibilitat i la imaginació.
La nostra Guia de la Bibliografia Recomanada de Kumon per créixer llegint conté 390 obres seleccionades per la seva qualitat i popularitat entre els lectors i classificades en funció de la competència lectora en comptes de per l’edat. Descarrega-te-la gratis aquí.

Dona-li l’oportunitat d’entretenir-se per ell mateix

La fórmula per evitar l’avorriment és idear recursos per entretenir-se i, d’aquesta manera, activar el «xip de la creativitat», que ens fa més resolutius.
Recorda que l’avorriment permet al teu fill connectar amb ell mateix per descobrir i desenvolupar les seves passions, les seves aptituds, les seves actituds i, així, obrir-se un món d’oportunitats.