Infantil

Jocs per a infants en grup durant les vacances

jul 2019
Jocs per a infants durant les vacances
Jocs per a infants durant les vacances

A les vacances d’estiu, els infants tenen gairebé tres mesos de temps lliure. «Què es pot fer amb els infants a les vacances?» és la pregunta que més es fan els pares en aquesta època de l’any. Aquí tens algunes idees de jocs per a infants que, a més, els ajudaran a emprar el temps d’oci d’una manera productiva i divertida.

Jocs per a infants en grups educatius

1. L’àlbum de les vacances d’estiu
Crear un àlbum de records amb fotografies, dibuixos, fullets de llocs que visiteu, etc. En cada imatge, els infants hi han d’incloure un peu de foto, d’aquesta manera practicaran la redacció, l’ortografia i la creativitat.

2. El joc dels senyals de trànsit
Es tracta d’endevinar el significat dels senyals de trànsit que apareixen pel camí. En cas que els infants no encertin la resposta, un adult que viatgi amb ells ha d’explicar-la perquè la retinguin i els ha de preguntar pel significat del senyal la propera vegada que aparegui per la carretera. Aquesta és una bona manera d’aprendre educació vial i exercitar la capacitat de retenció i de memòria.

3. El joc de les matrícules
Aquest joc és divertit per viatjar per carretera. Es demana als infants que sumin tots els nombres de la matrícula que veieu o que sumin els dos primers i restin els següents (es pot jugar amb els nombres de moltes maneres). El primer que encerti el resultat guanya un punt. Aquest joc ajuda a desenvolupar l’agilitat mental.

4. El joc d’inventar un conte
Si el que us ve de gust són els jocs per a infants a casa, aquest joc és ideal. Un adult esmenta una sèrie d’objectes, personatges, llocs, etc., i els infants han de crear una història que contingui tots els elements que se’ls ha donat. Amb aquest exercici, es desenvolupen la capacitat d’associació i la creativitat.

5. El veig, veig
Els jocs per a infants en grup són molt divertits. En concret, aquest joc és molt útil per fer una mica més curts els trajectes llargs amb cotxe. Seguiu aquesta seqüència:
JUGADOR 1: Veig, veig.
JUGADOR 2: Què veus?
JUGADOR 1: Una coseta.
JUGADOR 2: I quina coseta és?
JUGADOR 1: Comença per la lletra [cal esmentar la inicial de l’objecte triat].
El jugador 2 ha d’endevinar el nom de l’objecte que està veient el jugador 1, el qual pot estar dins o fora del cotxe. Aquest joc ajuda a desenvolupar la capacitat d’observació.

6. El joc d’agrupar
Es tracta d’enumerar objectes, classes d’animals, noms de llocs, etc. Guanya qui més informació aporti dins l’enumeració corresponent. Aquest joc ajuda a desenvolupar la capacitat d’associació.

7. El codi de sons
Consisteix a explicar una mateixa història per torns i, en cadascun, substituir una paraula per un so. La persona següent que explica la història ha de repetir-la fent aquest so cada vegada que aparegui la paraula a la qual substitueix i, a més, afegir un altre so que reemplaci una altra de les paraules. La història es convertirà en un conjunt de sons que només els petits poden desxifrar i us arrencarà molts somriures.

I, si encara us queda temps i vols més opcions que responguin a la pregunta «Què fer amb els infants a les vacances?», aquí et deixem 4 jocs molt estiuencs i alguns jocs i activitats de matemàtiques amb què els teus fills estaran encantats.