Sol·licita teu test de diagnòstic

Miguel Seijo Pérez

Miguel Seijo

Vigo - As Travesas

«Al llarg de la meva extensa trajectòria a Kumon, he pogut treure una clara conclusió, que grans pensadors com Albert Einstein, Mark Twain o Bernard Shaw van treure en els seus temps: la millor educació és la que aprens tu sol, ja que cap ésser humà no s’assembla ni tan sols remotament a cap altre individu. Kumon d’aquesta manera aconsegueix superar aquest obstacle, ja que cada alumne és l’autèntic protagonista, és ell qui estableix les seves pròpies directrius i compleix els seus propis propòsits. Crec que el màxim factor extern que vaig tenir al llarg del programa de Matemàtiques van ser consells, però mai obligacions de fer qualsevol activitat que no volgués o, simplement, no fos decisió meva. Kumon, en aquest sentit, crec que és el que més s’acosta, al meu entendre, a un sistema educatiu perfecte.

»Però per descomptat que, com a alumne, podria explicar males experiències i mals moments. Tant de bo que de petit no m’hagués passat tardes i tardes plorant per fer cinc miserables fulls!, però algú ha dit mai que convertir-te en millor persona sigui una tasca fàcil? I ara, amb una certa maduresa, sóc capaç de valorar tot aquest temps que creia «perdut» de petit i treure aquestes veritables conclusions.

»Gandhi deia que la veritable educació és obtenir el millor d’un mateix. Jo només tinc 18 anys i espero seguir obtenint el millor de mi mateix la resta de la meva vida; però al llarg d’aquests anys, sens dubte, una de les coses que més m’ha influït i ajudat en això ha estat Kumon, per la qual cosa qualsevol text, citació o frase es queda curta per descriure la meva trajectòria.»