Els germans Pinillos finalitzen Kumon Lectura a primària i són alumnes avançats de Kumon Matemàtiques i Kumon English

mai 2022
Els germans Pinillos tenen en comú una actitud positiva davant l’aprenentatge.
Els germans Pinillos tenen en comú una actitud positiva davant l’aprenentatge.

En Gonzalo i en Miguel van començar amb Kumon Lectura quan tenien 4 anys. Avui dia, tenen 10 i 12 anys, respectivament, i han aconseguit concloure el programa mentre cursaven primària. A més, han adquirit un nivell de comprensió lectora de primer any d’universitat, i a Kumon Matemàtiques i Kumon English estudien continguts avançats per sobre del seu curs escolar.

En Miguel va concloure Kumon Lectura l’any passat, quan feia 6è de primària. Amb tan sols 12 anys, a Kumon Matemàtiques ja està treballant continguts com translació, domini i rang, valors màxims i mínims, relacions entre gràfiques, equacions i inequacions i funcions quadràtiques. A Kumon English, té una base sòlida de vocabulari i està aprenent alguns elements gramaticals concrets, com el condicional o l’estil indirecte. En Miguel ha adquirit un nivell elevat de comprensió lectora en anglès que li permet analitzar qualsevol tipus de text, filtrar informació correctament i elaborar respostes precises i rigoroses.

En Gonzalo fa 5è de primària i acaba de concloure Kumon Lectura. Amb 10 anys, a Kumon Matemàtiques resol expressions algebraiques, aprèn equacions i inequacions i funcions lineals i opera amb monomis i polinomis. A Kumon English ha adquirit una bona base de gramàtica que li permet comprendre amb facilitat textos originals en anglès i ser capaç d’analitzar-los correctament.

Miguel Pinillos: «Necessitava preparar-me molt menys abans dels exàmens»

«En Miguel és un alumne molt autònom i disciplinat, té una gran capacitat d’anàlisi, se sent segur i tranquil, treballa motivat i gaudeix dels reptes», ens diu l’Ángeles Martín, orientadora d’en Miguel i directora del centre Kumon Madrid - Diego de León.

Per a en Miguel, Kumon és sinònim d’aprenentatge. Ser alumne dels tres programes de Kumon li ha aportat paciència, agilitat mental i una excel·lent competència lectora. «Quan vaig començar a Kumon, era una persona impacient, volia aconseguir-ho tot al primer intent; ara he après a ser pacient i analitzar detingudament cada exercici», explica.

En Miguel ha après a ser autodidacte des de petit, la qual cosa ha alimentat les seves ganes d’aprendre. «El principal benefici que m’ha aportat Kumon és la capacitat d’aprendre essent constant, a més d’haver adquirit molta seguretat en mi mateix», ens explica.

El millor que li ha passat a Kumon és concloure Kumon Lectura, perquè li va fer adonar-se de com allò difícil es torna fàcil, ja que una cosa que el podia desesperar al principi resultava senzilla en poc temps, quan era capaç d’aplicar-hi el que havia après en exercicis anteriors.

En Miguel ens explica orgullós que ha guanyat molts premis de matemàtiques en els concursos anuals de l’escola i que necessitava preparar-se molt menys abans dels exàmens, perquè entenia molt bé els continguts i podia concentrar-se moltíssim en estudiar.

L’alta capacitat de concentració que ha adquirit és fruit del seu esforç i constància. «He fet Kumon en llocs molt variats en les vacances: durant el viatge, al metro de Londres, en tornar d’un dia d’esquí, en un campament d’estiu abans d’esmorzar, a les terrasses dels llocs que visitàvem, en avions, etc.».

En el seu temps lliure gaudeix molt jugant a bàsquet i passant l’estona amb els seus amics.

Gonzalo Pinillos: «Tinc una lectura fluïda, m’encanta llegir i utilitzo les paraules amb força precisió»

«En Gonzalo és un alumne molt intel·ligent, alegre i sociable que afronta els reptes amb molta confiança i esforç. Té una gran capacitat de concentració i disciplina», ens diu la seva orientadora.
Els primers records que en Gonzalo té de Kumon el porten a la seva infància, on es veu ell mateix aprenent les primeres lletres i els primers traços i nombres.

Per a ell, Kumon és sinònim d’autonomia, superació, aprenentatge i persistència. Amb Kumon ha adquirit especialment la comprensió lectora i l’agilitat mental, ambdues capacitats són summament importants per evolucionar en qualsevol matèria escolar.

«Quan vaig començar amb Kumon Lectura, no sabia traçar lletres encara, així que vaig aprendre a llegir sense sil·labejar. Ara tinc una lectura fluïda, m’encanta llegir i utilitzo les paraules amb força precisió», ens explica.

Trobar el gènere literari que ens enganxi a la lectura no sempre és fàcil, per això en Gonzalo té molts llibres. «De petit, els meus pares em deixaven triar a la llibreria tots els llibres que volgués llegir. Vaig haver de provar diferents tipus de llibres i autors fins que vaig trobar els que m’enganxessin. Ara és molt fàcil trobar llibres que m’agradin. Gairebé tot m’agrada».

La seva afició per la lectura l’ha portat a fer els primers passos com a escriptor i guanyar el concurs de literatura de 4t de primària de la seva escola.

«Kumon Lectura m’ha aportat la capacitat de llegir de forma fluïda i comprendre totalment diferents tipus de textos, i m’ha ajudat a tenir molt bona ortografia», finalitza.

Les recomanacions lectores dels germans Pinillos

La lectura forma part de la vida dels germans Pinillos. Els seus pares van despertar la seva curiositat posant al seu abast qualsevol llibre que volguessin llegir i, des de llavors, la lectura forma part de les seves vides. Acostumen a llegir a les tardes i de vegades a les nits, però sobretot els caps de setmana.

A en Miguel li agraden molt les novel·les d’acció i els seus autors preferits són Rick Riordan, Michael Ende, Laura Gallego i Patrick Rothfuss. Ens explica que, quan era petit, havia de llegir a l’escola entre 5 i 10 minuts el dia. A 1r de primària es va enamorar d’un llibre de la col·lecció Pesadillas i no va parar de llegir durant gairebé dues hores a casa ni durant tot el pati a l’escola i, per això, una professora el va sobrenomenar «el petit Cervantes».

A en Gonzalo li encanta la literatura de ficció i les seves obres favorites són Memòries d’Idhun, Momo i La història interminable. Igual que al seu germà, li agraden les obres de Laura Gallego. «He llegit molts llibres seus els últims mesos. M’agrada molt perquè és una escriptora que fa servir molt bon vocabulari, manté l’interès continu i aconsegueix que et sentis part de la història», explica en Gonzalo.

Ángeles Martín: «Els germans Pinillos afronten cada repte amb un somriure i m’han ensenyat a confiar sempre en la seva capacitat»

Els germans Pinillos tenen en comú una actitud positiva davant l’aprenentatge. A en Gonzalo no hi ha repte que se li resisteixi i la seva frase preferida és: «És una mica difícil, però ho vull intentar». A en Miguel tot li és fàcil i és molt conscient que amb esforç tot s’aconsegueix.

«En Miguel m’ha ensenyat a afrontar cada repte amb un somriure, i en Gonzalo, a confiar sempre en la seva capacitat. Per difícil que sigui el repte que li plantegem, amb perseverança i esforç aconsegueix superar-lo», ens diu la seva orientadora, l’Ángeles Martín.

A Kumon diem que cada alumne és un món i aprèn de forma diferent; per això, donem tant valor al desenvolupament d’un pla d’aprenentatge individualitzat en funció de les necessitats i les capacitats de cadascun d’ells.

«Els germans Pinillos tenen una gran capacitat de treball i són alumnes tan disciplinats que han aconseguit, any rere any, superar les meves expectatives. Hi he cregut des del principi», explica l’Ángeles.

Els pares han assumit un paper fonamental, «sempre conseqüents, donant-los suport i valorant-ne els esforços i els triomfs. Mantenen molt bona comunicació amb mi i estan sempre disposats a ajudar-los a aconseguir allò que es proposin, però respectant la projecció d’estudi», finalitza l’orientadora.


Ofereix al teu fill la possibilitat de desenvolupar totes les seves competències educatives i tot el seu potencial d’aprenentatge, contacta amb el centre Kumon que tinguis més a prop!