Amb 11 anys, la Loreto comprèn, interpreta i sintetitza textos complexos i originals en anglès

oct 2022
La Loreto, la nostra alumna avançada de Kumon English, i el seu germà Rafa, el concloent més jove de Kumon Matemàtiques a Espanya.
La Loreto, la nostra alumna avançada de Kumon English, i el seu germà Rafa, el concloent més jove de Kumon Matemàtiques a Espanya.

La Loreto és la petita de la família Triguero. Els seus germans grans, la Cristina i en Rafael, van finalitzar fa uns anys el nostre programa Kumon Matemàtiques a Kumon Sevilla - Nervión. Us en recordeu, d’en Rafael? Va completar Kumon Matemàtiques amb tan sols 9 anys i es va convertir en el concloent més jove del programa a Espanya. La Loreto, la seva germana petita, té 11 anys, també ha estudiat Kumon Matemàtiques, és alumna avançada de Kumon English i resol continguts d’anglès tres anys per sobre del seu curs escolar.

La Loreto va començar Kumon English amb 8 anys. Llavors era capaç d’interpretar dibuixos per completar diàlegs breus, coneixia expressions simples i sabia una mica de vocabulari. Avui dia, està fent primer d’ESO i resol continguts d’anglès tres anys per sobre del seu curs escolar, a més de dominar la gramàtica, comprendre textos originals en anglès com ho faria una persona nativa i entendre tot el que escolta sense haver de fer cap exercici mental. També és capaç d’interpretar expressions, respondre preguntes i completar informació sintetitzada de textos complexos en anglès. Tot això ha estat gràcies a Kumon English.

El primer record que té la Loreto sobre Kumon és veure des de la finestra de casa els seus germans grans anant al centre Kumon. Això va despertar les seves ganes de començar; la seva motivació i el seu esforç van fer la resta. «Ara treballo cada dia i soc més responsable», ens diu.

«La Loreto és molt divertida i sempre somriu. Creu que se sent còmoda quan ve al centre i, quan acaba la feina, li agrada explicar-me històries o veure com treballa algun company. Mai no té pressa per marxar», ens explica la Marta Ortiz, orientadora de la Loreto i directora del centre Kumon Sevilla - Nervión.

La Loreto defineix el mètode com «divertit, interessant i fàcil». De gran vol ser veterinària i creu que Kumon English l’ajudarà a comunicar-se amb clients que parlin anglès i quan viatgi a l’estranger. En el seu temps lliure li agrada jugar a waterpolo, igual que al seu germà Rafael, i gaudeix molt llegint llibres i veient pel·lícules en anglès.


«Ara entenc molt l’idioma i puc parlar-lo cada dia més»

De forma progressiva, la Loreto ha après a entendre i pronunciar millor en anglès, gràcies als quadernets i als àudios del programa.

A la Loreto li agrada molt llegir llibres en anglès. A la seva curta edat ja ha adquirit un nivell molt elevat de comprensió lectora de textos originals. El llibre que ha gaudit especialment és Matilda. «Ja havia vist la pel·li i m’agradava molt la protagonista, té un poder increïble», ens explica.

La Loreto valora especialment la capacitat que ha adquirit per expressar-se en anglès amb facilitat: «Sento que ara entenc molt l’idioma i puc parlar-lo cada dia més. Quan era petita vaig viatjar a Estats Units i no sabia parlar en anglès, encara que el meu germà Rafa m’animava a fer-ho. Avui podria fer-ho».

«Sempre m’han agradat les matemàtiques»

A la Loreto sempre li van agradar les matemàtiques i gaudia veient els seus germans grans resoldre els quadernets de Kumon Matemàtiques. Per això els seus pares van decidir apuntar-la al programa quan tenia 4 anys. «Sempre m’han agradat les matemàtiques; per a mi és divertit descobrir nous mètodes per fer les coses més senzilles», explica la Loreto.

Amb Kumon Matemàtiques, ha adquirit una gran capacitat de càlcul mental per resoldre operacions. «M’és molt útil, perquè puc calcular millor el canvi de les meves compres», diu.

Una família compromesa amb l’aprenentatge

La paraula que defineix la família Triguero és «compromís». Els pares de la Loreto i els seus germans són un clar exemple de constància i esforç per obtenir resultats a llarg termini.

«La família Triguero confia plenament en els beneficis que Kumon proporciona. Quan la Loreto no comprèn alguna cosa, no li expliquen res, sinó que li ofereixen pistes o l’ajuden a buscar el full clau del quadernet o l’exemple de què pot aprendre. Ells coneixen el material didàctic, però si tenen dubtes, m’ho comuniquen perquè jo ho tingui en compte», ens diu la Marta.

Hem preguntat a la Marta què ha après de la seva alumna i, sense dubtar-ho, ens ha explicat que la Loreto li ha ensenyat que els objectius importants no s’acostumen a aconseguir de manera immediata. Per això, quan s’aconsegueixen, es gaudeixen el doble.

«La Loreto sempre té curiositat per aprendre, per saber què ve després i quin és el pas següent. Em demana que li mostri quadernets de nivells posteriors i fins i tot vol veure’n de Kumon Lectura, l’únic programa que no ha treballat encara, però sé que li agradaria», conclou la Marta Ortiz.


Ofereix als teus fills la possibilitat de desenvolupar totes les seves competències educatives amb el mètode Kumon!