Virginia Vicente: «Soc afortunada per poder dedicar-me al que més m’agrada»

nov 2020
La Virginia forma part de la família Kumon des del 2014, quan era assistent del centre. El 2016 va decidir emprendre i assumir-ne la gestió i la direcció.
La Virginia forma part de la família Kumon des del 2014, quan era assistent del centre. El 2016 va decidir emprendre i assumir-ne la gestió i la direcció.

La Virginia és psicòloga infantil. El 2014 es va enamorar del mètode Kumon i es va unir a aquest gran projecte educatiu com a assistent del centre Kumon Valladolid - Parque Alameda, on va treballar fins al 2016, any en què va prendre les regnes del centre i es va convertir en la seva directora. Han passat quatre anys des de llavors i el centre compta ja amb prop de 200 alumnes que desenvolupen al màxim el seu potencial amb els nostres programes d’aprenentatge i l’orientació personalitzada de la Virginia i el seu equip de treball.

«Com a orientadors, Kumon ens ofereix l’oportunitat de connectar amb les famílies, de donar als infants eines d’aprenentatge que els permeten de desenvolupar les seves capacitats i de provocar canvis positius en la seva actitud i personalitat que romandran per sempre», afirma convençuda.

«L’impacte que té un mètode com Kumon en els infants és brutal», ens diu la Virginia. El seu nebot Francisco Vicente, que va començar Kumon amb poc més de dos anys, n’és un bon exemple; sobre ell, la Virginia ens explica que «va començar Kumon amb dos anys i mig. Avui en té cinc i fa Kumon Matemàtiques i
Kumon Lectura. Des de molt petitó va adquirir un hàbit d’estudi impressionant i a mi, personalment, em cau la bava».

«Els inicis en qualsevol negoci sempre són durs»

Tot començament és difícil, i per a la Virginia assumir el traspàs del centre va ser tot un repte que va afrontar amb una actitud positiva i el somriure que la caracteritza. «Els inicis en qualsevol negoci sempre són durs, però arriba un moment en què t’adones que ets afortunat per poder dedicar-te al que més t’agrada; per tenir el poder de millorar actituds dels alumnes i participar activament en el seu procés d’aprenentatge», ens explica.

La Virginia forma part de la família Kumon des del 2014, quan era assistent del centre. El 2016 va decidir emprendre i assumir-ne la gestió i la direcció.

«Per a mi, Kumon és màgia»

Un alumne motivat és la clau de l’èxit. Per això és molt important que cada infant trobi el sentit a tot allò que aprèn; així s’assegura l’èxit no només en l’àmbit curricular, sinó també en la vida. «El superpoder de Kumon és la suma de dos factors: el material didàctic individualitzat i l’orientació precisa. Com a orientadors, tenim l’obligació de convertir els nostres alumnes en la millor versió d’ells mateixos. Per a mi, Kumon és màgia; és un lloc on succeeixen coses que en un altre lloc no succeirien; és on els infants que “no podran” sempre “poden”, i on tots tenen el seu espai», afirma.

Una cosa que ella valora especialment és la complicitat que té amb les famílies del seu centre: «Moltes vegades, les famílies creuen la barrera de clients i es converteixen en molt més. Em sento molt afortunada per comptar amb famílies que s’impliquen en tot i sempre són aquí per al que faci falta. Espero que la nostra xarxa de famílies sigui cada vegada més gran».

Abans de finalitzar aquesta entrevista, la Virginia agraeix especialment el suport del seu pare, qui l’ajuda dia a dia a consolidar el centre. «El meu pare està jubilat des de fa anys; sense ell, res no seria possible. El temps que hi dedica amb mi i al meu costat a aquest projecte és inavaluable», ens confessa.


Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Virginia, desitges créixer professionalment amb Kumon i omplir-te de satisfaccions personals treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres.