Infantil

Superar l’estrès infantil durant les vacances

ago 2019
L’estrès infantil i la tensió en els infants són comuns durant les vacances.
Superar l’estrès infantil durant les vacances.

Encara que sembli una broma, l’estrès infantil i la tensió en els infants són comuns durant les vacances, principalment per l’avorriment. L’estrès infantil pot interferir en la salut, el benestar i el funcionament del cervell dels teus fills.

L’estrès infantil també pot incrementar el risc d’insomni i causar trastorns en la pell, mals de cap, dolors d’estómac i depressió, segons Paul Rosch, president de l’Institut Nord-americà de l’Estrès. Afortunadament, hi ha diverses maneres d’ajudar a reduir l’estrès en els infants.

Mètodes per superar l’estrès infantil:

  • Respirar fons

Diversos estudis han conclòs que meditar i respirar profundament poden aixecar l’ànim i reduir la pressió sanguínia. Els infants que són prou grans com per comptar fins a quatre poden practicar un exercici de respiració controlada. Si veus indicis d’estrès infantil en els teus fills, demana’ls que deixin de fer el que estan fent, s’asseguin i es concentrin en la respiració. Fes que comptin a poc a poc fins a quatre mentre inspiren i espiren. Han de continuar durant diversos minuts fins que l’estrès comenci a desaparèixer.

  • Fer exercici

Els infants que practiquen activitats físiques de manera regular també tenen nivells més baixos de reactivitat a l’estrès infantil. Per reduir l’estrès en els infants, assegura’t que practiquen activitats físiques de manera regular, ja siguin esports organitzats, jocs amb amics a l’aire lliure o, fins i tot, passejos de vint minuts al dia.

  • Treballar pas a pas

Hi ha activitats que generen tensió en els infants. Si això els passa als teus fills, anima’ls que divideixin l’activitat en petites parts i fixin unes dates per completar cada minitasca.

  • Parlar de la situació

Si esperes que es presenti una situació que generi estrès en els infants, com la tornada a l’escola, és important que et prenguis temps per parlar amb ells del problema. D’aquesta manera, no només els ajudaràs a alleujar l’estrès que puguin estar sentint, sinó que fomentaràs que siguin més comunicatius sobre les situacions que els puguin causar estrès en el futur.

Aprendre a gestionar l’estrès infantil ajudarà els teus fills a gestionar millor les seves emocions, i això els ajudarà a superar reptes d’aprenentatge en fer-los resilients.