Infantil

Com pots ajudar el teu fill a aprendre a gestionar l’estrès infantil

nov 2019
Aprendre a gestionar la frustració ajuda a superar l’estrès infantil.
Les frases de motivació ajuden a superar l’estrès infantil.

Aprendre a gestionar l’estrès infantil ajuda a superar la frustració i aporta una infinitat de beneficis. Et donem les claus per aconseguir-ho.

Els infants són absolutament demandants, per això els hem d’ensenyar a gestionar l’estrès infantil. D’aquesta manera, els ajudarem a superar la frustració.


Per què sorgeix l’estrès infantil


L’estrès infantil sorgeix perquè els infants:

  • Ho volen tot per a ahir. No saben esperar i ho exigeixen tot immediatament perquè no tenen desenvolupat el concepte del temps.
  • No accepten un no per resposta i hi insisteixen amb fervor fins a obtenir el sí.

El nostre objectiu com a pares és formar els nostres fills per a la vida, per al món al qual els tocarà enfrontar-se, aquell que es troba fora de casa.


Consells per superar l’estrès infantil:

1. No cedir a les seves enrabiades
Aprendre que tot s’aconsegueix a força d’enrabiades no aporta cap benefici. Quan reaccioni amb agressivitat, és millor ignorar-lo fins que li passi.


2. Reforçar les actituds positives
Crea un sistema de punts d’actituds positives (cercle verd), negatives (cercle vermell) i en procés (cercle blau). Col·loca’l a la nevera o en algun lloc que sigui visible per a tota la família. El cap de setmana suma els punts acumulats i premia les seves actituds positives. Veuràs els beneficis!


3. Els infants fan allò que veuen, no allò que els diuen
Dir-li al teu fill frases de motivació per superar l’estrès infantil és inútil si no prediques amb l’exemple. Recorda que ets el mirall en el qual es mira.


4. L’èxit és sinònim d’esforç
Res no és gratis en aquesta vida. Aprendre a esforçar-se per aconseguir objectius és vital. Per exemple, per aprendre a lligar-se els cordons o preparar la motxilla de l’escola.


5. Deixa que s’equivoqui i aprengui dels seus errors
La propera vegada ho farà millor.


6. Practicar el pensament positiu
Transforma situacions que li siguin complicades en oportunitats per obtenir beneficis.


7. El valor de la constància
Si el teu fill s’esforça una vegada i una altra a esquivar les seves dificultats, aprendrà a controlar l’estrès infantil i aconseguir les seves metes.


8. Els beneficis de la reflexió
Ensenya-li a identificar les situacions que l’han portat a patir estrès infantil, a descobrir-les per ell mateix. Si pot aprendre a identificar el problema, trobarà la solució.


9. Aprendre a identificar prioritats
A través del joc, ensenya-li a prioritzar. Per exemple, fes-li veure que ha d’acabar els deures abans de veure la tele.


10. Reconèixer els seus esforços
Una abraçada, un petó, una enhorabona: són gestos que reforcen la seva autoestima i l’ajuden a superar l’estrès infantil.


11. Aprendre a ensopegar i aixecar-se sol
No evitis la caiguda, tret que hi vegis perill.


12. Fer que assumeixi responsabilitats a casa
Des de petit i en funció de les seves capacitats, pot assumir responsabilitats a casa, i cada vegada ho farà millor.


Els errors estan permesos a Kumon: l’alumne aprèn tant dels encerts com de les equivocacions que ha tingut en resoldre un quadernet, sempre amb l’orientació d’un orientador. No són motiu de frustració ni d’estrès infantil.

El nostre equip d’orientadors ofereix una atenció individualitzada i s’adapta al ritme de cada infant, l’ajuda en la seva evolució i afavoreix el desenvolupament de totes les seves capacitats de forma autònoma.

Si vols conèixer els beneficis que el mètode Kumon pot aportar al teu fill, contacta amb el centre Kumon que tinguis més a prop.