Diego Marjotie, concloent de Kumon Lectura i guanyador d’un premi literari infantil

mai 2017
Diego Marjotie, concloent de Kumon Lectura, va guanyar un premi literari amb 9 anys.
Diego Marjotie, concloent de Kumon Lectura, va guanyar un premi literari amb 9 anys.

Diego Marjotie, concloent de Kumon Majadahonda - CC Tutti, va ser un dels set guanyadors de la tercera edició del Premi Infantil La Brújula de narrativa de valors.

En Diego va començar Kumon Lectura  amb 4 anyets, el va concloure el 2018 i ja és tota una promesa de la literatura. El seu conte, El violín feliz, uneix les seves dues grans passions: la lectura i la música. A en Diego li encanta tocar el violí, perquè li inspira una infinitat d’històries, i les seves lectures preferides són els llibres dels escriptors Laura Gallego, Jules Verne i Francisco Ibáñez.

Pregunta: T’agrada escriure contes? Quan vas començar i sobre què t’agrada escriure?
Resposta: Sí. Vaig escriure dos contes amb quatre anys: un d’un elefant perdut i un altre d’un cargol sense closca. M’encanta escriure sobre les coses que m’agraden en la vida real i sobre els invents que voldria fer.

P: Creus que Kumon Lectura t’ha ajudat? Ens expliques també com t’ha ajudat a l’escola i com a escriptor de contes?
R: Sí. Kumon Lectura  m’ha ajudat a entendre més el significat de les paraules i a triar-ne algunes en escriure els contes.

P: Com et vas animar a participar en el concurs?
R: Perquè una vegada vaig participar en un concurs de Kumon i des de llavors em vaig animar a escriure més contes i presentar-los a concursos. La meva mare m’avisa dels concursos que hi ha i jo trio els que m’agraden per participar-hi.

P: Ens expliques quins són els teus escriptors preferits i quins són els llibres que més t’han agradat? Segur que altres nens s’apunten a llegir les teves recomanacions.
R: La primera és Laura Gallego. També Jules Verne i Francisco Ibáñez. Els llibres que més m’han agradat de Laura Gallego són El col·leccionista de rellotges extraordinaris, Allà on els arbres canten, Òmnia i Finis Mundi; de Jules Verne, Vint mil llegües de viatge submarí i L’illa misteriosa; i de Francisco Ibáñez, tots els de Mortadel·lo i Filemó.

Qualsevol moment és bo per llegir.

P: Llegeixes molt a casa? On t’agrada llegir?
R: M’agrada llegir a tot arreu: al cotxe, als aeroports, al llit als matins, quan esmorzo…

P: Encara et queden molts anys per decidir què vols ser de gran, però has pensat ja en què t’agradaria treballar? I per què?
R: M’agradaria tenir empreses pròpies per guanyar diners i poder viatjar a la Lluna, però no com a astronauta, sinó en viatge privat.

P: Ens expliques quin és el tema sobre el qual has escrit el teu conte? I per què et va interessar?
R: És sobre un violí i el seu amic l’arc. El vaig triar perquè jo toco el violí. De vegades, quan toco, m’imagino diferents històries, com si el violí pogués pensar. A més, em feia pena perquè tothom pensa que el violí és important, però sense l’arc no serveix per a res.

Sobre el premi

El premi de literatura infantil La Brújula, organitzat per l’Editorial San Pablo, promou valors com l’amistat, l’esportivitat, el companyerisme, la solidaritat, l’ecologia o la integració. Al concurs, s’hi van presentar alumnes de vint-i-cinc escoles de nou comunitats autònomes: Extremadura, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, Andalusia, Galícia, Navarra, Aragó, Castella i Lleó i Castella-la Manxa. El jurat va fer una selecció de deu finalistes, set dels quals han estat finalment premiats per la seva qualitat, la seva originalitat, la seva creativitat i la seva imaginació.

En Diego, en paraules de la seva orientadora de Kumon Majadahonda - CC Tutti, Pilar Laguna

Pregunta: Com definiries en Diego?
Resposta: Madur, curiós i amb molta capacitat. Des de l’inici, en Diego va demostrar ser un nen molt madur per a la seva edat, i això, sumat a la curiositat que té sempre per les coses noves, l’ha portat a ser capaç de fer el que es proposi.

P: Què has après d’en Diego?
R: D’ell hem après que no hi ha límits d’aprenentatge a Kumon.

P: Quines són les seves estratègies per #aprenderaaprender?
R: En Diego primer estudia allò nou i pregunta els dubtes que té; a partir d’aquí, fa el seu treball sense problemes.

P: Quin creus que ha estat el pes de la família en l’afició d’en Diego a escriure?
R: La seva mare, la Silvia, és el pilar fonamental en aquesta afició d’en Diego. Sempre està molt pendent d’ell i l’ha animat a escriure des de molt petit. Mai no li ha impedit avançar en la seva afició a la lectura i mai no li ha dit «no» a llegir llibres avançats per a la seva edat. Sempre porta els exercicis fets i corregits.

P: Comenta’ns algun altre punt que consideris rellevant sobre en Diego.
R: En Diego, sobretot, és un nen molt especial, amb una imaginació desbordant. És molt gratificant veure com creix intel·lectualment.

Vols que el teu fill desenvolupi al màxim el seu potencial d’aprenentatge amb Kumon? Sol·licita una prova de nivell gratuïta en aquest enllaç.