Ana Pardo: de mare Kumon a directora del seu propi centre

feb 2020
L’Ana està convençuda dels beneficis del mètode Kumon. Les seves dues filles són concloents de Kumon Matemàtiques i el seu fill petit serà concloent de Kumon Lectura a la fi del 2020 i de Kumon Matemàtiques el 2021.
L’Ana està convençuda dels beneficis del mètode Kumon. Les seves dues filles són concloents de Kumon Matemàtiques i el seu fill petit serà concloent de Kumon Lectura a la fi del 2020 i de Kumon Matemàtiques el 2021.

Ana Pardo va ser mare Kumon molt abans de convertir-se en directora del seu propi centre. Es va enamorar del mètode quan va matricular-hi els seus tres fills i va veure com desenvolupaven capacitats com l’autonomia i la confiança en ells mateixos sense deixar de gaudir de l’aprenentatge. Aviat va poder comprovar com resolien continguts per sobre del seu nivell escolar d’una manera autònoma.

Ella sabia que una actitud professional requereix precisament les capacitats que els seus tres fills estaven desenvolupant amb el mètode Kumon: autonomia i aprenentatge autodidacte. Per això, va decidir canviar la direcció de recursos humans per la del seu propi centre Kumon i donar aquesta mateixa oportunitat als infants de la seva zona. En les seves paraules: «Crec fermament en el mètode Kumon i vull que molts infants se’n puguin beneficiar per formar millors persones i professionals més intel·ligents».

Com a mare Kumon, l’Ana està convençuda dels beneficis del mètode i el coneix en profunditat. Les seves dues filles són concloents de Kumon Matemàtiques i el seu fill petit serà concloent de Kumon Lectura a la fi del 2020 i de Kumon Matemàtiques el 2021.

El setembre del 2019, l’Ana va obrir el centre Kumon Madrid - Carabanchel Oporto i després de només cinc mesos ja té 32 alumnes que desenvolupen el seu potencial d’aprenentatge amb el mètode Kumon.

La satisfacció més gran per a l’Ana és veure l’avançament diari dels seus alumnes i, especialment, ser testimoni de la velocitat amb la qual aprenen els més petits. «M’omplo de satisfacció quan els meus alumnes m’expliquen, il·lusionats, com estan millorant en els seus estudis i en els seus resultats acadèmics gràcies a Kumon».

Els meus alumnes m’ajuden a millorar la meva forma d’orientar

El mètode Kumon és l’únic que té com a objectiu que l’alumne aprengui d’una manera autodidacta a través dels exemples i les pistes que proporcionen els quadernets del material didàctic. A l’Ana la fascina, especialment, l’actitud autònoma dels seus alumnes en enfrontar-se als nous reptes que troben en els quadernets.

Respecte a la seva labor com a orientadora, també ens explica el següent: «Els alumnes m’ajuden a aprofundir i a analitzar la meva feina per millorar la meva forma d’orientar. Cada alumne és únic i jo, com a orientadora, m’he d’adaptar a cadascun d’ells en tot moment».

L’Ana mira el futur amb il·lusió: «Veig el meu centre com un referent d’educació i aprenentatge a la meva zona. Vull que moltes famílies confiïn en mi i en el mètode Kumon. Em motiva especialment la idea de tenir molts alumnes concloents en un futur», finalitza.

Un toc personal

P: Què fas en el teu temps lliure? Tens alguna afició, practiques algun esport o participes en algun voluntariat que ens puguis comentar? Hi ha algun triomf teu de què ens vulguis parlar?
R: En el meu temps lliure m’agrada molt llegir i fer tot tipus de jocs de lògica.
També m’agrada molt fer esport. Practico esquí i he estat monitora d’un club d’esquí durant diversos anys. A més, m’encanta la vela i tinc el títol de patrona d’embarcacions d’esbarjo. També m’agrada participar en curses populars que tenen com a objectiu la recaptació de fons per a causes benèfiques. L’esport m’ha portat a col·laborar activament amb la Fundació Esport i Desafiament, dedicada a la integració social de les persones amb discapacitat física, intel·lectual o sensorial.

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com l’Ana, desitges créixer professionalment amb Kumon i omplir-te de satisfaccions personals treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres.