Noelia Martínez, la nostra concloent número 1.500!

nov 2021
«La Noelia és una alumna força metòdica. Estudia i intenta solucionar els exercicis per ella mateixa. No demana mai ajuda sense haver-se pres un temps d’anàlisi»
«La Noelia és una alumna força metòdica. Estudia i intenta solucionar els exercicis per ella mateixa. No demana mai ajuda sense haver-se pres un temps d’anàlisi», comenta la seva orientadora.

La constància i les ganes d’aprendre van portar la Noelia Martínez a concloure Kumon Matemàtiques al centre Kumon Pinto - Atenea. Ara estudia Enginyeria Informàtica i és una persona completament autodidacta que aplica en la seva carrera universitària totes les habilitats i les capacitats adquirides amb Kumon.

«Quan la meva orientadora em va dir que havia aconseguit superar el test de l’últim nivell, vaig viure un moment superalegre perquè, després d’anys a Kumon, havia aconseguit concloure Kumon Matemàtiques», ens explica la Noelia.

Els primers nivells del programa van ajudar la Noelia a adquirir un bon hàbit d’estudi i anar augmentant la seva capacitat de treball. «En aquell moment, la Noelia necessitava molta supervisió. Una vegada adquirit tot l’anterior, va aconseguir treballar d’una manera autònoma i ja la meva labor va ser més d’acompanyament», ens diu la María José Naranjo, directora del centre i orientadora de la Noelia.

Concloure Kumon Matemàtiques és un triomf molt important. El programa comença amb qüestions molt bàsiques, com el reconeixement dels nombres, i avança fins a les teories matemàtiques més complexes. La dificultat dels fulls d’estudi s’incrementa molt a poc a poc per ajudar que l’alumne consolidi els coneixements de forma gradual abans d’avançar cap a continguts més complexos. En el cas de la Noelia, ella va començar el programa fent sumes i restes, en el camí va aprendre a resoldre equacions, fraccions, àlgebra i funcions, i va concloure fent operacions de càlcul diferencial, derivades i integrals. Tots aquests coneixements i destreses que ha adquirit a Kumon li serveixen de base per aprendre conceptes nous en la seva carrera universitària.

«El que més m’agrada de les matemàtiques és que la resposta a un exercici no depèn de cap punt de vista i es pot trobar la solució correcta de diferents maneres, perquè no hi ha un únic mètode per aconseguir-ho. Quan, de petita, a l’escola aconseguia resoldre bé un problema, em sentia realitzada i molt contenta; així va ser com vaig acabar associant aquestes sensacions positives amb les matemàtiques», comenta la Noelia.

La Noelia és la constància personificada

La voluntat és fonamental per aconseguir els nostres objectius, i precisament va ser aquesta voluntat la que va portar la Noelia a concloure el programa: «La Noelia és una alumna de poques paraules. Per això, més que una frase, intentaré compartir amb vosaltres l’expressió de la seva cara en veure corregit l’últim nivell del programa. Crec que va ser el somriure més ampli que ens ha dedicat mai: en aquell moment vaig veure la seva satisfacció pel que acabava d’aconseguir. Estic segura que ella també va ser conscient de com d’orgullosa em sentia jo», ens diu la María José.

Què significa concloure un programa d’aprenentatge de Kumon?

«La Noelia és una alumna força metòdica. Estudia i intenta solucionar els exercicis per ella mateixa. No demana mai ajuda sense haver-se pres un temps d’anàlisi», ens explica la María José, la seva orientadora i directora del centre. Aquesta frase precisament resumeix a la perfecció el que significa ser concloent de Kumon. A Kumon España, estem molt orgullosos de comptar amb 1.500 alumnes que han conclòs algun dels nostres programes i desenvolupat el seu potencial d’aprenentatge.

Els alumnes que segueixen el mètode Kumon no només aprenen continguts educatius, sinó que també aprenen a prendre les regnes del seu aprenentatge i de la seva vida. A part d’adquirir aptituds i capacitats acadèmiques, treballen d’altres que els ajuden a convertir-se en persones competents: aprenen a ser metòdics i constants, a no rendir-se davant la primera dificultat, a desenvolupar la seva capacitat d’anàlisi i, sobretot, a ser autodidactes.

Una persona autodidacta té una capacitat enorme per aprendre per ella mateixa i el superpoder d’aprendre a superar qualsevol repte que se li proposi, per la qual cosa serà brillant en els estudis i competent en la feina, a més de saber adaptar-se sense por i amb confiança als canvis de la societat i a qualsevol repte personal i professional a què s’enfronti.

Ofereix al teu fill la possibilitat de desenvolupar totes les seves competències educatives i tot el seu potencial d’aprenentatge, contacta amb el centre Kumon que tinguis més a prop!