La Sara, la nostra alumna avançada que aprèn «coses increïbles» amb els tres programes de Kumon

jun 2020
La Sara és alumna avançada en els tres programes de Kumon.
La Sara és alumna avançada en els tres programes de Kumon. Estudia continguts fins a 3 anys per sobre del seu nivell escolar.

La Sara està fent 4t de primària, estudia al centre Kumon Ripollet - Centre i és alumna avançada en els tres programes que ofereix Kumon. Que la Sara sigui avançada significa que estudia continguts de 2 anys per sobre del seu nivell escolar a Kumon Matemàtiques i Kumon English, i de 3 anys per sobre del seu nivell escolar a Kumon Lectura.

La Sara, que en els últims mesos ha continuat aprenent amb Kumon a casa, defineix Kumon com «un mètode d’aprenentatge impressionant». «Quan vaig arribar a Kumon, no sabia res. Ara soc alumna avançada i aprenc coses increïbles», afirma. La Sara gaudeix molt aprenent nous continguts perquè és autodidacta. La seva estratègia per aprendre per ella mateixa és seguir les pistes del material didàctic i prestar molta atenció a les indicacions que rep de la seva orientadora, la Marta Sáez, durant el seguiment a través d’Internet.

La Sara s’ha convertit en una nena molt autònoma. «Faig sola els deures dels meus quadernets Kumon, no necessito l’ajuda dels meus pares. A més, com ho acabo tot molt ràpid, tinc temps de jugar», ens explica.

De gran vol ser metgessa i està convençuda que les capacitats i habilitats que està adquirint amb Kumon l’ajudaran a aconseguir-ho. Destaca que especialment Kumon English li serà de gran utilitat per aconseguir el seu objectiu, perquè l’anglès és bàsic per aprendre i comunicar-se a tot el món.

Com tota nena de la seva edat, la Sara gaudeix molt del seu temps d’oci amb els seus amics, i també li agrada anar a nedar, fer manualitats i jugar amb el seu periquito.

La ruta de la Sara a Kumon

Durant la infància s’assenten les bases per al desenvolupament de l’individu. Per això, la infància és el moment ideal per començar a desenvolupar el potencial d’aprenentatge, i els pares de la Sara ho saben. Per aquest motiu, la van matricular a Kumon quan tenia 5 anys. Des de llavors, la Sara ha evolucionat amb passes de gegant i ha obtingut el benefici més gran dels programes d’aprenentatge de Kumon.

Sobre Kumon Matemàtiques: «A l’escola estem aprenent les multiplicacions. Jo ja les sé fer i ajudo els meus companys»

Quan la Sara va començar a Kumon Matemàtiques, comptava i reconeixia els nombres fins al 10. Avui és una alumna 2 anys avançada que opera amb fraccions i resol amb destresa problemes en què ha d’aplicar les quatre operacions. En breu començarà a resoldre exercicis d’àlgebra.

La Sara està convençuda que Kumon Matemàtiques l’ha ajudat a adquirir la seva capacitat de càlcul. Per això cap operació se li resisteix i gaudeix molt calculant les despeses quan va de compres amb els seus pares.

Sobre Kumon Lectura: «Escric, llegeixo i entenc millor el que llegeixo»

«Abans em costava llegir i m’inventava paraules. Kumon m’ha ensenyat a comprendre el que llegeixo i a explicar històries. Des que faig Kumon Lectura, llegeixo molts llibres i cada vegada m’agrada més escriure. A l’escola he participat en alguns concursos i escric contes sobre el meu periquito», ens explica.

A la Sara no li falta vocabulari. Quan va començar amb Kumon Lectura, escoltava paraules i s’ajudava d’imatges per dir diferents frases; avui és una alumna 3 anys avançada i està aprenent a sintetitzar textos.

La Sara es va enganxar a la lectura amb 6 anys i dedica una hora cada tarda a llegir. El llibre que més li ha agradat és La teranyina de la Carlota i li encanten les novel·les de misteri. Per això admira l’escriptor italià Mario Pasqualotto, més conegut com a Sir Steve Stevenson, i gaudeix molt llegint les seves obres.

Sobre Kumon English: «La meva orientadora em diu que parlo igual que la noia del CD»

«Ara parlo i comprenc millor en anglès. He millorat molt les meves notes de l’escola. Gràcies als arxius d’àudio, he aconseguit acostumar-me als diferents accents de l’anglès, i la meva orientadora em diu que parlo igual que la noia del CD», ens explica amb un somriure.

La Sara va començar a Kumon English aprenent a llegir i escriure en anglès. La seva orientadora, la Marta Sáez, recorda la precisió de la Sara en escriure, la seva bona pronunciació i l’atenció amb què escoltava els CD. Avui és una alumna 2 anys avançada i està aprenent els temps verbals; específicament, el past progressive.

La Sara gaudeix molt llegint en anglès i reconeix que és el millor camí per comprendre’l. El llibre que més li ha agradat és The Smartest Giant in Town. «M’agrada molt perquè és la història d’un gegant que ajuda els animals», ens explica.

Tot i que encara no aconsegueix comprendre completament una conversa en anglès, la Sara reconeix que Kumon English l’ha ajudat a expressar-se millor en aquest idioma i a entendre’l millor. «Un nen d’intercanvi de la meva escola és rus i no parla castellà, i per això ens comuniquem en anglès», finalitza.

«La Sara és força autodidacta i es fixa molt en els exemples»

La Marta Sáez, directora i orientadora del centre Kumon Ripollet - Centre, ens explica que la Sara «és un amor de nena; sempre està contenta i té ganes d’aprendre».

La Sara és molt autodidacta i té una gran capacitat per gestionar el temps. «Fins que no ha entès l’exemple, no intenta fer l’exercici», ens explica la Marta. «Amb ella —continua la Marta— he après que no ens hem de rendir mai i que hem de mantenir una actitud positiva davant els errors».

La família de la Sara s’ha implicat completament en el seu aprenentatge i ha confiat plenament tant en el mètode Kumon com en la capacitat de la seva orientadora. La Sara no només està desenvolupant al màxim la seva capacitat d’aprenentatge, sinó que també ha après a confiar en ella mateixa gràcies al treball en equip que els seus pares i la seva orientadora fan diàriament.

Si vols que, com la Sara, el teu fill desenvolupi al màxim tot el seu potencial d’aprenentatge i obtingui les eines necessàries per afrontar amb èxit el curs escolar, Contacta amb el teu centre Kumon més proper.