Sergio Pascual, concloent de Kumon Matemàtiques a primària, seleccionat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals

set 2019
Sergio Pascual, concloent de Kumon Matemàtiques a primària, seleccionat pel seu talent matemàtic.
Sergio Pascual, concloent de Kumon Matemàtiques a primària, seleccionat pel seu talent matemàtic.

Sergio Pascual té 12 anys i fa un any que va concloure Kumon Matemàtiques al centre Kumon Madrid - Pinar de Chamartín, estant encara a primària. Fa uns mesos va ser seleccionat per ESTALMAT, un projecte de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals que té com a objectiu estimular el talent matemàtic dels joves.

A la recerca del talent matemàtic

El projecte ESTALMAT tracta de detectar, orientar i estimular de manera continuada, al llarg de dos cursos, el talent matemàtic excepcional d’estudiants de 12-13 anys, sense desarrelar-los del seu entorn.

L’1 de juny ESTALMAT va fer una prova de selecció a la Facultat de Matemàtiques de la UCM. En Sergio s’hi va presentar, juntament amb altres 300 infants, i va ser un dels 25 seleccionats per participar en el programa.

La seva experiència a Kumon l’ha ajudat a superar la prova d’ESTALMAT

Seguretat en ell mateix, capacitat de concentració, esforç i habilitats de càlcul són, en paraules d’en Sergio, els beneficis que Kumon li ha aportat i el que l’ha ajudat a superar la prova d’ESTALMAT.

En Sergio ens explica amb satisfacció que la seva experiència a Kumon ha fet que no hagi d’estudiar matemàtiques per preparar la prova. Les matemàtiques li agraden tant que de gran es vol dedicar a alguna professió relacionada amb aquesta matèria i sap que la disciplina adquirida fent Kumon cada dia l’ajudarà a aconseguir l’èxit professional.

El que més li agrada de les matemàtiques són les funcions i les gràfiques, i el que li ha resultat més complex és el càlcul diferencial; tot i això, ha aconseguit dominar-lo amb perseverança i el suport de la seva família i de la seva orientadora i directora del centre, M. Luz Cristóbal.

En paraules de la M. Luz, en Sergio li ha ensenyat a fer seves les metes dels alumnes, a respectar més el seu ritme i a observar no només el seu treball, sinó també el seu gest, la seva actitud i la seva motivació. Tot això li ha anat marcant el camí per intentar ser una bona guia per a en Sergio en el seu trajecte per Kumon.

Kumon implica un canvi d’actitud envers l’aprenentatge

«En Sergio era un nen molt curiós i amb una gran capacitat d’estudi; segons avançava amb els materials de Kumon, anava guanyant confiança. No s’ha rendit en cap moment, ja que els reptes el feien créixer més i més», ens explica la M. Luz.

Kumon implica un canvi d’actitud envers l’aprenentatge: el material didàctic s’ha creat amb el propòsit de produir el màxim efecte en el mínim temps possible a través de l’autodidactisme.

«La meva missió cada dia era causar un impacte en en Sergio, implicar-lo en els seus avançaments i en el seu progrés. La preparació de la classe era essencial: aquí marcàvem el repte per a aquell dia i definíem els punts que calia observar perquè avancés per ell mateix. Quan en Sergio arribava al centre, sabia que aquell dia seria diferent. Perquè en Sergio es desenvolupés, vam aconseguir crear un clima de confiança parlant molt amb ell, escoltant com havia treballat a casa, quins reptes tenia per a aquell dia…», puntualitza la seva orientadora.

El paper de la família

En Sergio ha aconseguit desenvolupar al màxim el seu potencial d’aprenentatge no només amb el seu esforç i perseverança, sinó també amb el suport de la seva família, que va creure des d’un principi en el mètode Kumon i en l’experiència de la directora del centre Kumon Madrid - Pinar de Chamartín.

«La implicació de la família ha estat absoluta: han estat fidels al mètode i a les indicacions que els hem fet en tot moment. La comunicació ha estat molt fluïda i propera», ens comenta la M. Luz amb un somriure.


Si vols que, com en Sergio, el teu fill desenvolupi al màxim la seva capacitat d’aprenentatge, sigui autodidacte i estigui preparat per enfrontar-se amb èxit al seu futur acadèmic i professional, contacta amb el teu centre Kumon.