Alberto Ferrer: «Tenia ganes de dirigir un centre Kumon i gestionar la meva pròpia empresa»

nov 2022
«Si t’agrada l’educació i creus en les capacitats que tenen tots els alumnes, Kumon és una alternativa molt interessant a l’educació tradicional. A mi m’omple molt més», diu l’Alberto.
«Si t’agrada l’educació i creus en les capacitats que tenen tots els alumnes, Kumon és una alternativa molt interessant a l’educació tradicional. A mi m’omple molt més», diu l’Alberto.

L’Alberto és enginyer de telecomunicacions i té un màster en educació secundària. El setembre del 2021, després de treballar durant 10 anys com a professor de secundària i batxillerat, va assumir la direcció del centre Kumon Valencia - Císcar perquè tenia ganes de dirigir un centre Kumon i gestionar la seva pròpia empresa. El centre compta ja amb prop de 150 alumnes.

Els primers passos

«Il·lusió» i «intensitat» són les paraules que defineixen el primer any del seu centre, uns mesos plens de formació i experiència. L’Alberto va tenir la sort de comptar amb assistents fantàstics que coneixen molt bé el mètode, la seva filosofia i, a més, són grans professionals.

Tot començament és difícil, i l’Alberto ens explica que de vegades va ser dur, però que el centre va créixer molt en nombre d’alumnes. «Aquest curs és el meu segon any i sento que tot funciona millor, d’una manera més fluïda, tant amb la gestió del centre als matins com a l’aula a les tardes. El repte ara és Kumon App, que és una gran oportunitat de futur per al creixement del centre tant en la qualitat d’aprenentatge i l’orientació com en el nombre d’alumnes», ens explica.

L’Alberto és, a més del director del centre, orientador del seu fill, qui va començar amb quatre anys el programa Kumon Matemàtiques. En un any el seu progrés ha estat enorme, explica l’Alberto: «És bonic veure la seva cara de satisfacció quan fa un quadernet ràpidament i sense errors. Fa uns mesos va començar també amb Kumon Lectura i pràcticament ja llegeix tot sol. Com a pare, estic molt content amb el que aprèn el meu fill i amb l’hàbit de treball que Kumon li està inculcant».

El millor moment

Per a l’Alberto és realment sorprenent i gratificant veure els seus alumnes superar barreres d’aprenentatge i treballar contingut per sobre del seu nivell escolar. Recorda amb especial afecte el moment en què «un alumne de cinc anys aprenia sol a sumar portant-ne i anava verbalitzant el que pensava en veu alta».

Guiar els alumnes cap a l’autoaprenentatge és l’objectiu principal del mètode Kumon. «Ensenyo als meus alumnes que el material és el seu professor i els intento transmetre total confiança en ells mateixos i en les seves capacitats perquè se sentin segurs del seu treball i els seus avanços. Qualsevol alumne, sigui quina sigui la seva capacitat, és capaç de treballar per sobre del seu nivell escolar i d’aprendre continguts nous de forma autodidacta», ens diu.

Els propers anys

L’Alberto mira cap al futur amb molta esperança i el repte de continuar creixent. Creu que Kumon App pot ajudar en aquest propòsit. Finalitza aquesta entrevista amb un missatge als professionals que desitgin unir-se a la franquícia educativa més gran del món: «Si t’agrada l’educació i creus en les capacitats que tenen tots els alumnes, Kumon és una alternativa molt interessant a l’educació tradicional. A mi m’omple molt més».


Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com l’Alberto, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!