Itzan Ortiz Benavides: «Ara entenc textos de batxillerat, i estic a primària»

jul 2019
Amb l’ajuda de la seva orientadora, que sap com motivar un infant a llegir, l’Itzan ha aconseguit concloure Kumon Lectura a primària.
L’Itzan entén lectures de batxillerat estant a primària.

L’Itzan és un nen rialler i alegre, i vol menjar-se el món tant com devorar llibres. Quan va començar Kumon Lectura amb 8 anys no li agradava llegir; avui, amb 12 anys, ha conclòs el programa a primària, li agraden els llibres de motivació, està llegint Fluir: una psicología de la felicidad i la seva competència lectora ens té al·lucinats.

L’Itzan i la lectura no van començar amb bon peu. Els primers nivells del programa van ser els més difícils per a ell, però amb l’ajuda de la seva orientadora, que sap com motivar un infant a llegir, ha aconseguit desenvolupar una gran capacitat de concentració i per resumir textos amb molta facilitat, i adquirir una velocitat lectora impressionant.

Kumon ha ensenyat a l’Itzan a comprendre el que llegeix i això l’ha ajudat en totes les matèries, especialment en Llengua i Literatura. «Ara entenc textos de batxillerat, i estic a primària», ens diu orgullós.

El seu camí a Kumon no ha estat fàcil: «Moltes vegades ho vaig voler deixar perquè m’atabalava, però quan vaig veure que em quedava molt poc per acabar-lo, em vaig proposar convertir-me en concloent», ens explica. Quan pensa en altres alumnes que es puguin sentir com ell en algun moment, els aconsella continuar fins a finalitzar el programa.

Com motivar un infant a llegir amb Kumon Lectura

L’Itzan i la seva mare, la Verónica, van arribar al centre Kumon Valladolid - Parque Alameda buscant ajuda per millorar la seva comprensió lectora. La seva orientadora, Virginia Vicente, afirma amb orgull que «lluny queda aquell nen tímid que començava la seva aventura a Kumon. Soc afortunada per haver pogut aprendre tant d’ell».

L’Itzan va afrontar els moments difícils amb bona actitud i sempre s’ha deixat orientar amb un somriure i ha estat disposat a aprendre, encara que li fes mandra. «Kumon és una muntanya russa d’emocions i en tot moment estem preparats per estar dalt de tot i sota de tot, perquè només així superarem les adversitats», puntualitza la Virginia.

Aviat serà alumne de Kumon English!

Virginia Vicente està emocionada perquè l’Itzan començarà Kumon English. «Durant els últims mesos, quan ja vèiem la meta, la seva mare i jo volíem que comencés Kumon English, només ens faltava convèncer-lo, i no només el vam convèncer, sinó que vam descobrir que Kumon English el motivava molt!».

Tot i que encara no sap què vol ser de gran, l’Itzan està segur que la seva experiència a Kumon l’ajudarà a aconseguir tot allò que es proposi, perquè ha après a ser constant i disciplinat, i li sobra motivació per assumir nous reptes.