Amb tan sols 14 anys, Diego conclou Kumon Matemàtiques i Kumon Lectura

abr 2021
En Diego treballa a consciència, estudia els fulls en profunditat, aprèn de cada error i gaudeix de cada èxit. Ha après a no frustrar-se quan s’equivoca.
En Diego treballa a consciència, estudia els fulls en profunditat, aprèn de cada error i gaudeix de cada èxit. Ha après a no frustrar-se quan s’equivoca.

La dedicació, la constància i el compromís defineixen l’actitud d’en Diego amb el seu aprenentatge. Gràcies a ella, ha conclòs Kumon Matemàtiques i Kumon Lectura amb tan sols 14 anys al centre Kumon Madrid - Diego de León. El seu gran repte és completar els tres programes de Kumon, per la qual cosa acaba de començar Kumon English.

En Diego va començar Kumon Matemàtiques amb 5 anys, va concloure el programa als 13 anys i, a continuació, es va matricular a Kumon Lectura. «Ara que he finalitzat Kumon Matemàtiques i Kumon Lectura, veig que la constància i l’esforç estan presents en moltes facetes de la vida. En aquest moment, em són útils en els estudis per aconseguir bones notes, però en el futur estic segur que em serviran en moltíssims altres aspectes», ens explica.

No tot és de color de rosa; com qualsevol alumne de Kumon, en Diego va tenir alts i baixos, però el seu desig de ser concloent el va ajudar a superar-los: «En els moments crítics recordava que cada dia quedava un quadernet menys per poder acabar els programes. De vegades, si abans de començar em feia mandra, em prenia un descans de 5 minuts per relaxar-me i mentalitzar-me. A més, sempre he tingut la sort de comptar amb l’ajuda dels meus pares per animar-me», comenta.

Per completar els programes de Kumon és molt important mantenir un hàbit d’estudi; en el cas d’en Diego, la seva rutina d’aprenentatge s’ha anat adaptant en funció dels horaris de l’escola: «La meva experiència a Kumon m’ha ajudat a saber organitzar el temps, a centrar-me cada vegada que faig alguna cosa i a distreure’m el menys possible. Ara que estic estudiant Kumon English, acostumo a resoldre els quadernets havent dinat, que és quan tinc temps lliure. Els caps de setmana ho acostumo a fer al matí», ens diu.

Kumon Matemàtiques li ha ensenyat a concentrar-se

El programa Kumon Matemàtiques ha ensenyat a en Diego a concentrar-se en totes les assignatures i a adonar-se de la importància que té mantenir una rutina d’estudi.

Les matemàtiques van començar a agradar-li quan es van convertir en una successió de petits reptes i va descobrir que s’apliquen en el dia a dia. «Sense elles, cap activitat no seria capaç de realitzar-se. M’encanta la quantitat de possibilitats que hi ha i com gairebé tot s’origina en els nombres del 0 al 9», ens explica.

Gràcies a Kumon Lectura, ara veu qualsevol enunciat i n’assimila amb més facilitat els punts clau

En Diego ens explica els beneficis de Kumon Lectura amb un exemple: «Fa un mes, a l’escola vam llegir una versió de Lazarillo de Tormes i, encara que el llenguatge no era excessivament complicat, vaig notar que als meus companys els costava una mica entendre les expressions. Això és un exemple de com m’ha ajudat Kumon Lectura. Ara veig qualsevol enunciat i n’assimilo amb més facilitat els punts clau», ens explica.

En Diego es va enganxar a la lectura amb Carta al rei perquè va ser el primer llibre amb més de cent pàgines que li va agradar molt. El seu autor favorit és Roald Dahl per l’originalitat de les seves novel·les infantils; avui dia fins i tot segueix gaudint de la relectura de llibres com Les bruixes o la biografia de l’autor.

La família d’en Diego ha tingut molt a veure en la seva afició per la lectura: «Recordo que en cada aniversari em regalaven almenys dos llibres i aprofitaven qualsevol ocasió per regalar-me’n un altre, fins que va començar a agradar-me molt llegir i treia llibres de la biblioteca», ens explica.

«En Diego treballa a consciència, estudia els fulls en profunditat, aprèn de cada error i gaudeix de cada èxit»

Ángeles Martín, directora del centre Kumon Madrid - Diego de León, recorda en Diego arribant al centre amb un gran somriure i moltes ganes d’aprendre.

«En Diego és un alumne brillant amb una gran capacitat de treball. És un orgull veure’l convertit en un adolescent responsable que vol continuar aprenent i esforçant-se dia a dia», ens diu.

La família d’en Diego ha estat un pilar fonamental en la seva evolució. El seguiment i el suport que li han donat els seus pares ha estat crucial perquè en Diego assumeixi la responsabilitat del seu aprenentatge amb gran autonomia i confiança en ell mateix.

«En Diego treballa a consciència, estudia els fulls en profunditat, aprèn de cada error i gaudeix de cada èxit. Ha après a no frustrar-se quan s’equivoca. És un alumne reflexiu que pensa bé abans de començar a resoldre els fulls, treballa molt concentrat i comprova els seus resultats», conclou l’Ángeles.

Si vols que el teu fill aprengui a desenvolupar el seu potencial amb els nostres programes d’aprenentatge i disposi de les eines necessàries per superar els seus reptes, no dubtis a contactar amb el centre Kumon que tinguis més a prop.