Amb tan sols 9 anys, concloent de Kumon English

feb 2021

Amb tan sols 9 anys, una alumna del centre Kumon València - Císcar s’ha convertit en la concloent de Kumon English més jove d’Espanya.

«Amb Kumon English, he après a expressar-me millor en anglès i he adquirit molt vocabulari. Els àudios m’han ajudat a acostumar-me als diferents accents en anglès i a expressar-me amb facilitat. A més, he après a comprendre el que llegeixo i m’he enganxat una mica a la lectura, perquè els textos resumien les històries dels llibres i això em va agradar molt», ens explica la B. V.

A la seva curta edat ja és una persona autodidacta que ha après a aprendre per ella mateixa. Per a ella el benefici més gran és «poder entendre les coses millor i fer-les sola».

Una de les seves estratègies per poder avançar amb Kumon sense descurar els seus estudis escolars va ser gestionar el temps de manera eficient prioritzant allò veritablement important i aprofitant les estones lliures.

Com tota nena de la seva edat, a la B. V. li agrada gaudir dels seus moments d’oci. «Per relaxar-me llegeixo, faig manualitats, pinto, dibuixo, creo coses i imagino d’altres», ens explica amb un somriure.

«Em fascina l’actitud amb la qual s’enfronta als reptes»

El record més emocionant que té la Irene Benito, directora del centre Kumon València - Císcar i orientadora de la B. V., és el moment en què resolia la prova de l’últim nivell de Kumon English: «Quan estava fent la prova de nivell de l’O, a mesura que resolia pàgines del quadernet em deia: “Ja en tinc una més, Irene, és fàcil!”. Amb molta emoció i alegria, em narrava com estava aconseguint fer la seva última prova a Kumon».

La Irene defineix la seva alumna com una nena molt creativa, treballadora i feliç: «Des del principi es va implicar de manera responsable amb Kumon i ha mantingut aquesta actitud fins al final. Sempre l’ha motivada poder ser concloent. Em fascina l’actitud amb la qual s’enfronta als reptes i com és d’entusiasta», ens diu.

«Ha estat molt fàcil treballar amb ella. Recordo els primers dies, en què em vaig centrar que aprengués a extreure tota la informació possible dels quadernets i s’esforcés per imitar la pronunciació dels àudios. Ràpidament va entendre com havia de treballar cada dia i ha tingut una evolució molt bona. Cap al final del programa, quan estava en el nivell N, jo li continuava planificant cinc fulls al dia perquè sabia que era capaç d’aconseguir-ho, però ella em va demanar fer-ne menys els dies en què estigués més enfeinada i avançar fulls els caps de setmana; així ho vam fer. Crec que va ser un encert, perquè d’aquesta manera ha pogut acabar a bon ritme, gestionar el seu temps i gaudir cada dia», recorda la Irene amb nostàlgia.

A Kumon promovem la implicació de la família en l’educació dels infants. Des que la B. V. va començar la seva etapa a Kumon, els seus pares van entendre que el més important del mètode és adquirir una actitud autodidacta i, per això, sempre han donat més importància a la seva evolució que al contingut que anava superant. «Això ha permès una comunicació molt fluida entre tots i que la nena tingués el mateix tipus de reforç tant a casa com al centre», puntualitza la Irene.

Si vols que el teu fill aprengui a desenvolupar el seu potencial amb els nostres programes d’aprenentatge i disposi de les eines necessàries per superar els seus reptes, no dubtis a contactar amb el centre Kumon que tinguis més a prop.