Amb 8 anys, l’Álvaro treballa amb expressions algebraiques i domina les estructures gramaticals de l’anglès

mar 2021
Per a l’Álvaro, la paraula que defineix Kumon és «repte», perquè no deixa d’aprendre.
Per a l’Álvaro, la paraula que defineix Kumon és «repte», perquè no deixa d’aprendre.

Quan l’Álvaro García va començar al centre Kumon Màlaga - Teatinos, sabia escriure els nombres fins al 50 i era capaç de pronunciar i escriure algunes paraules en anglès. Actualment, té 8 anys i ja és un alumne tres anys avançat en Kumon Matemàtiques i Kumon English, la qual cosa significa que estudia continguts de matemàtiques i anglès que estan tres anys per sobre del seu nivell escolar. Amb Kumon Matemàtiques ha après a treballar amb expressions algebraiques i a resoldre equacions complexes, i gràcies a Kumon English té un vocabulari ampli i comprèn perfectament les estructures gramaticals de l’idioma.

«M’agraden les matemàtiques perquè hi ha diverses maneres d’arribar al resultat»

Quan tenia cinc anys, l’Álvaro volia aprendre a multiplicar i el seu pare li va explicar com fer-ho. L’endemà, l’Álvaro va dir als seus avis les taules de l’11 i del 12, i ells es van posar molt contents; va ser així com van començar a agradar-li les matemàtiques. «Des de petit he tingut facilitat per a les matemàtiques i m’agraden perquè hi ha diverses maneres d’arribar al resultat. A vegades, a Kumon em salto alguns passos per acabar abans els quadernets», ens explica.

«Els quadernets de Kumon English m’ensenyen a entendre les expressions en anglès»

Per aprendre anglès és molt important comprendre profundament la gramàtica. «Els quadernets de Kumon English m’ensenyen a construir frases i a entendre les expressions en anglès», ens diu.

El que més li agrada a l’Álvaro de Kumon English és que ha ampliat el seu vocabulari i ha après a entendre amb rapidesa els continguts de l’escola.

«M’agrada aprendre per mi mateix i tinc curiositat per conèixer coses noves»

Per a l’Álvaro, la paraula que defineix Kumon és «repte», perquè no deixa d’aprendre: «A l’escola de vegades m’avorreixo, però a Kumon sempre aprenc coses noves. Matemàtiques i anglès són matèries que m’agraden molt».

«Quan vaig arribar a Kumon tenia 5 anys, era molt inquiet i curiós. Gràcies a Kumon puc aprendre sense límits, he adquirit molta autonomia i hàbit d’estudi, m’agrada aprendre per mi mateix i tinc curiositat per conèixer coses noves», assegura.

Aprendre és un procés que requereix temps i, sobretot, motivació per superar els moments difícils: «De vegades em sento frustrat, perquè em bloquejo en algun exercici, perdo la concentració i em costa seguir el quadernet. La meva orientadora o la meva mare m’ajuden a entendre i, quan em tranquil·litzo, els resolc ràpidament».

L’Álvaro és molt organitzat i s’ha marcat hàbits d’estudi que li permeten de gaudir del seu temps lliure: «Estic habituat a fer Kumon sempre a la mateixa hora cada dia amb el meu germà després de berenar. No acostumo a portar molts deures a casa, sempre intento acabar-los a classe».

En el seu temps lliure gaudeix dels videojocs, d’anar al parc a muntar amb bici i d’estar amb els seus amics. Li agraden tant els videojocs que a la seva curta edat ja té clar que de gran vol ser programador de videojocs, a més de professor de matemàtiques.

«L’Álvaro és un alumne constant, sorprenent, sense límits i amb molt d’interès per aprendre»

«Ah, ja ho entenc!» és la frase de l’Álvaro que més li agrada escoltar a la Carmen Marín, directora del centre Kumon Màlaga - Teatinos.

La Carmen defineix el seu alumne com «un alumne constant, sorprenent, sense límits i amb molt d’interès per aprendre». Afirma que moltes vegades les limitacions les imposem els altres i que no hem de posar etiquetes, sinó observar, escoltar i aprendre dels nostres alumnes.

A Kumon, la família té un paper importantíssim en l’evolució dels alumnes. A causa de la conjuntura originada per la COVID-19, els pares de l’Álvaro van optar per la modalitat d’aprenentatge online, i gràcies a això manté la rutina diària de treball a casa i continua avançant amb Kumon.

Si vols que, com l’Álvaro, el teu fill aprengui a desenvolupar el seu potencial amb els nostres programes d’aprenentatge i disposi de les eines necessàries per superar els seus reptes, no dubtis a contactar amb el centre Kumon que tinguis més a prop.