Matilde González-Conejero: «El creixement del centre va ser espectacular»

oct 2019
Matilde González-Conejero: «El creixement del centre va ser espectacular»
«Poder enseñarles a descubrir su potencial a través del material es impresionante. Saber descubrir el potencial de los alumnos es la auténtica magia del método».

La Matilde tenia una feina fixa com a professora i cap intenció de canviar-la, però quan va sentir parlar de Kumon per primera vegada va aprofundir en el mètode i va decidir fer el pas. Avui dirigeix el centre Kumon Murcia - CC Centrofama, el que té més alumnes a Espanya, més de 600, dels quals 508 ja treballen continguts per sobre del seu nivell escolar.

La Matilde es va preguntar durant molts anys si existia la «pedra filosofal» de l’educació. Kumon va ser la seva resposta.

Vaig trobar la pedra filosofal de l’educació!

Com a docent, no aconseguia donar als seus alumnes les eines necessàries perquè fossin capaços d’aprendre per ells mateixos ni desenvolupar al màxim les seves capacitats, independentment de la seva edat, fins que va conèixer Kumon. Ràpidament es va sentir identificada amb el mètode i els beneficis que aporta als alumnes: aprenentatge autònom, confiança en un mateix i la capacitat de superar la frustració i aprendre dels errors.

Els primers anys

«El meu millor moment a Kumon va ser el dia en què vaig sentir parlar un familiar del mètode i vaig prendre la decisió de començar a descobrir-lo».

La Matilde va començar compaginant la seva feina a Kumon amb la seva feina com a docent en una escola. Recorda els seus primers anys a Kumon com un aprenentatge continu: «Tot era nou i apassionant. Les sol·licituds d’informació eren constants, i també l’afluència de nous alumnes que en poc temps aconseguien tenir una bona base d’aprenentatge i avançar per sobre del seu nivell escolar».

«El creixement del centre va ser espectacular»

«Cada tarda al centre és diferent i apassionant. El meu objectiu és millorar cada dia sense límits, continuar escoltant els meus alumnes i seguir aprenent junts».

Des del primer any, el creixement del centre va ser espectacular, per la qual cosa la Matilde va decidir dedicar-se a atendre’l a temps complet. El centre ràpidament va anar creixent en nombre d’alumnes i professionals enamorats del mètode Kumon.

«Crec que un centre Kumon passa per diferents fases, però el millor és que està en moviment constant i mai no deixes d’aprendre». Han passat 15 anys des que el centre Kumon Múrcia - CC Centrofama va obrir les seves portes i els fruits de l’esforç es poden veure en els seus prop de 50 concloents, que, a més d’haver desenvolupat al màxim el seu potencial d’aprenentatge, s’han convertit en persones responsables que marquen les seves pròpies metes, confien en les seves capacitats i aprenen sense límits perquè han après a aprendre per ells mateixos.

Els meus alumnes m’han ensenyat a:
  • Trencar els límits imposats i descobrir que tenim molt per aprendre sobre allò que una persona pot arribar a desenvolupar si s’hi posen els mitjans adequats.
  • Donar l’orientació adequada en el moment precís, perquè és una cosa d’enorme valor i que no es pot aprendre sinó amb ells.
  • Aprendre d’ells cada dia.

El poder de Kumon és treure «etiquetes»


«Poder ensenyar-los a descobrir el seu potencial a través del material és impressionant. Saber descobrir el potencial dels alumnes és l’autèntica màgia del mètode».

Kumon és una «cursa de fons», tots els alumnes aprenen molt sobre esforç i superació. «Qüestions com aprendre dels propis errors, descobrir per un mateix o desenvolupar les capacitats individuals adaptant-nos al ritme de cada alumne són el nostre leitmotiv. M’agrada quan arriben a aquest punt en què prenen consciència del perquè de Kumon i ells mateixos diuen: “Ja ho entenc”», puntualitza.

La satisfacció més gran que Kumon aporta a la Matilde és la de poder treure etiquetes als alumnes i donar-los el seu veritable valor. Inculcar l’aprenentatge com un entrenament personal, sense limitacions per notes, cursos o edats, fa que els alumnes siguin conscients dels beneficis que els aporta el mètode Kumon per enfrontar-se a la seva feina diària com a estudiants i en els diferents aspectes de les seves vides.

Un toc personal:

P: Què fas en el teu temps lliure? Hi ha alguna afició, esport o voluntariat sobre els quals ens puguis parlar? I algun triomf?
R:
En el meu temps lliure m’agrada gaudir de la natura fora de la bullícia, la música clàssica i la lectura.

P: En el teu entorn familiar es fa Kumon? Explica’ns breument l’experiència. 
R: No tinc fills, però sí onze nebots que han seguit amb mi la meva etapa a Kumon. Les grans són concloents i els més petits l’estan fent ara. D’aquesta manera, també he pogut seguir de prop etapes més o menys difícils, com passa amb qualsevol cosa que t’acompanya cada dia. He tingut l’oportunitat d’escoltar-los, establir metes amb ells, compartir les experiències de les concloents, etc.

Per a mi ha estat i continua essent una experiència extraordinària. He pogut aprendre d’ells i amb ells sobre el dia a dia de Kumon a casa i sobre els moments bons i no tan bons. Les diferències entre ells han enriquit encara més el meu aprenentatge, i el suport incondicional dels seus pares ha estat la clau de l’èxit, igual que ocorre amb qualsevol alumne i qualsevol família.

P: Alguna cosa que hi vulguis afegir?
R:
Quan coneixes l’autèntic valor de Kumon per a qualsevol persona, saber transmetre’l és una responsabilitat enorme.

Avui dia, molts professionals se senten atrets pels rols empresarials. La llibertat que ofereixen per prendre decisions pot suposar nous desafiaments i ajudar a fer la vida dels emprenedors més flexible i rendible.


Si, com la Matilde, desitges créixer professionalment amb Kumon i omplir-te de satisfaccions personals educant amb el nostre mètode, contacta amb nosaltres.