Rafael Aguirre, de 12 anys, és el primer alumne concloent de Kumon a Cartagena

oct 2020
Rafael Aguirre, de 12 anys, és el primer alumne concloent de Kumon a Cartagena
Quan era petit, a en Rafa li encantaven els còmics, però a mesura que anava complint anys, els va substituir per novel·les de terror, el seu gènere preferit.

Amb 12 anys, en Rafa s’ha convertit en el nostre primer concloent a Cartagena en finalitzar el programa de Kumon Lectura al centre Kumon Cartagena - Ensanche amb les classes online des de casa. Ara és capaç de comprendre textos de nivell universitari.

A la seva curta edat, en Rafa és una persona de reptes, per això mai no abandona el que comença. «Mai no he pensat a deixar Kumon: veure els meus progressos m’animava a continuar», ens explica.

En Rafa té clar que de gran vol ser advocat de l’Estat o fiscal, i afirma que «gràcies a Kumon, he millorat notablement el meu vocabulari i la meva cultura general. Quan vaig arribar, no tenia la mateixa manera de pensar ni aquesta disciplina que m’ha donat Kumon».

«Un bon llibre es pot llegir a qualsevol lloc»

En Rafa és un lector insaciable. Habitualment llegeix a la seva habitació, però afirma convençut que «un bon llibre es pot llegir a qualsevol lloc». En Rafa es va enganxar a la lectura des de molt petit, perquè els llibres es van convertir en un refugi per a ell. «Sovint canviava de ciutat i per això em costava relacionar-me amb altres nens i dedicava molt de temps a llegir», ens diu. Avui dia gaudeix molt del temps lliure en companyia dels seus amics i li agrada conversar i escoltar música amb ells.

Quan era petit, a en Rafa li encantaven els còmics, però a mesura que anava complint anys, els va substituir per novel·les de terror, el seu gènere preferit.

Pablo Zárate, orientador d’en Rafa: «En Rafa és un lector voraç»

Un dels moments més commovedors per a Pablo Zárate, director del centre Kumon Cartagena - Ensanche i orientador d’en Rafa, va ser el dia en què el seu alumne va concloure Kumon Lectura. «En convertir-se en concloent, em va venir a donar les gràcies per una experiència d’aprenentatge que l’ha ajudat a saber pensar i poder verbalitzar les seves pròpies idees», ens diu emocionat.

En Pablo descriu en Rafa com «un alumne responsable i constant, un lector voraç que té cura de la seva expressió oral i entén la realitat que l’envolta des d’un prisma particular, de geni».

Un dels pilars del mètode Kumon és aprendre dels alumnes. En Pablo ens ho explica així: «Amb en Rafa, he après a tractar cada situació d’aprenentatge d’una manera individual i a entendre gustos literaris diferents als meus. He après que la millor manera d’ensenyar és proporcionar un sistema d’estudi adequat que ajudi l’alumne a ser capaç d’avançar per ell mateix».

«La família d’en Rafa creu en l’aprenentatge autònom i l’ha sabut motivar»

La família d’en Rafa ha tingut un paper molt important en el seu aprenentatge, no només perquè ha sabut cultivar els seus gustos literaris, sinó també perquè ha cregut en l’aprenentatge autònom i ha sabut motivar en Rafa en els moments en què ho ha necessitat. «Han fet que la meva feina fos molt fàcil, perquè han dipositat en el mètode Kumon, en el programa de Kumon Lectura i en mi, com a orientador, la seva confiança plena. Darrere l’èxit d’en Rafa hi ha un èxit familiar», conclou en Pablo.

Si vols que el teu fill, com en Rafa, aprengui a desenvolupar el seu potencial d’aprenentatge, no dubtis a contactar amb nosaltres.