Amb Kumon, els germans Sancho treballen contingut tres anys per sobre del seu nivell escolar

set 2021
Els germans Sancho han desenvolupat una elevada capacitat de concentració i de treball com a conseqüència del seu esforç diari i de la implicació de la família
Els germans Sancho han desenvolupat una elevada capacitat de concentració i de treball com a conseqüència del seu esforç diari i de la implicació de la família

Els germans Genís, Alma i Noa coincideixen a ser alumnes avançats de Kumon Matemàtiques i a estudiar contingut tres anys per sobre del seu nivell escolar, però sobretot coincideixen en el fet que Kumon els ha ensenyat a superar-se cada dia, a treballar amb constància per vèncer els reptes educatius i a gaudir de l’aprenentatge mentre desenvolupen les seves habilitats.

En Genís és el més gran de tots tres, amb 15 anys, i les seves germanes, l’Alma i la Noa, en tenen 12. Tots tres han desenvolupat una elevada capacitat de concentració i de treball com a conseqüència del seu esforç diari i de la implicació de la família. «Kumon és un treball en equip i la família Sancho està molt compromesa amb el nostre mètode; la germana gran va ser concloent fa temps i els altres tres continuen aprenent amb Kumon», ens diu la Montse Aracil, orientadora dels germans Sancho i directora del centre Kumon Viladecans - Centre.

Genís: «El que més m’agrada de les matemàtiques és la infinitat de maneres que hi ha de resoldre un problema»

A en Genís li apassionen les matemàtiques des de petit; a Kumon està treballant ara el càlcul diferencial, les derivades i les integrals.

«En Genís és un alumne que gaudeix molt fent Kumon perquè li agraden els reptes matemàtics. És molt fàcil treballar amb ell i, amb molt poques pistes, és capaç de resoldre contingut molt avançat per a la seva edat i curs escolar», ens explica la seva orientadora.

Per a en Genís, la paraula que defineix Kumon és «constància», perquè ha de treballar dia a dia per superar els seus objectius educatius i continuar desenvolupant la seva capacitat de càlcul mental. «Kumon és el primer que faig en començar el dia i, en sortir de l’institut, faig la resta de les meves activitats», ens explica.

La rapidesa en el càlcul mental que ha adquirit amb Kumon l’ha ajudat a obtenir una excel·lent puntuació en el prestigiós concurs matemàtic Cangur. «El que més m’agrada de les matemàtiques és la infinitat de maneres que hi ha de resoldre un problema», finalitza.

Alma: «Era molt despistada i em costava concentrar-me en una cosa durant gaire temps»

Amb tan sols 12 anys, l’Alma ja té clar que vol ser científica. Quan va començar amb Kumon, estava aprenent a escriure els nombres, i ara ja treballa operacions algebraiques complexes.

«L’Alma és una nena preciosa i té una sensibilitat enorme. Encara que li agradaria poder desenvolupar més les seves habilitats artístiques, dedica temps i esforç a Kumon perquè sap que el seu treball diari l’ajuda a millorar les seves habilitats i a aconseguir les seves metes», ens diu la seva orientadora.

Si una cosa promovem a Kumon, és el desenvolupament d’una base d’aprenentatge sòlida com a eina principal per evolucionar i superar els nostres límits, i això és quelcom que l’Alma ha après molt bé, ja que utilitza els coneixements previs per aprendre nous conceptes i superar reptes cada dia.

El que més valora de Kumon és la capacitat de concentració que ha adquirit, perquè li facilita molt el treball diari a l’escola: «Era molt despistada i em costava concentrar-me en una cosa durant gaire temps», ens explica l’Alma.

Noa: «Quan vaig començar a Kumon, era molt insegura en matemàtiques, i ara ja no ho soc»

Quan va començar Kumon tenia 6 anys, igual que l’Alma. El seu primer record és fer quadernets de dibuix, però amb el temps ha anat superant nivells d’aprenentatge mentre guanyava confiança en les seves habilitats. Avui, amb 12 anys, està treballant àlgebra avançada i funcions. «Quan vaig començar a Kumon, era molt insegura en matemàtiques, i ara ja no ho soc», comenta la Noa.

La Montse destaca la seva capacitat de treball, esforç i dedicació. La Noa sap que, per aconseguir els seus objectius, ha de treballar cada dia, i aquest compromís amb el seu aprenentatge li ha permès desenvolupar l’agilitat de càlcul mental i la seguretat en ella mateixa, de la qual se sent molt orgullosa.

«El que més m’agrada de les matemàtiques són les multiplicacions i les equacions. Ara soc molt ràpida en els exàmens i tinc molt bons resultats en Matemàtiques», ens explica la Noa. «Vaig tenir moments difícils, però l’exemple dels meus germans, que ja havien superat els nivells que a mi m’eren complicats, em va ajudar a continuar», conclou.