Matemàtiques

Jocs i activitats de matemàtiques amb què els teus fills estaran encantats

oct 2019
Jocs i activitats de matemàtiques divertides per a infants
Jocs i activitats de matemàtiques divertides per a infants

Aquestes activitats de matemàtiques són senzilles i divertides. Prova-les a casa amb els teus fills petits!

Comptagotes de colors

El març i l’abril no són l’única època de l’any per a utilitzar colorants alimentaris o pintures per a decorar ous de Pasqua. Si la primavera passada us van sobrar algunes pintures, les podeu utilitzar per a divertir-vos amb aquest joc.

Tira diverses gotes de 2 o 3 colors diferents en un got de plàstic transparent ple d’aigua.

A continuació, suggereix als teus fills que apliquin els seus coneixements matemàtics i el seu pensament crític per a esbrinar el nombre de gotes necessàries per a reproduir el mateix to.

No t’oblidis d’animar-los a utilitzar llapis i paper durant el joc per a anotar-hi els colors i el nombre de gotes de cadascun que s’han utilitzat.


Comptar colors

A aquest joc fàcil i senzill, s’hi pot jugar amb objectes de què ja disposes.

Apila objectes de diversos colors, per exemple, vermell, groc i blau, en una taula o a terra.

Demana als teus fills que els organitzin per colors

Una vegada completada la tasca, demana’ls que identifiquin quina de les piles organitzades conté més objectes o, fins i tot, que comptin el nombre d’objectes en cada categoria de color.


Sumes amb peixos

Amb aquest joc divertit, pescar no ha de ser només una activitat a l’aire lliure.

Retalla una cartolina amb forma de peix. En un costat de la cartolina escriu una operació matemàtica; per exemple, 2 + 1 o 2 + 2. A l’altre costat, escriu la resposta.

Repeteix aquesta acció fins a disposar d’entre 25 i 30 peixos, i introdueix-los tots en un recipient.

Quan hagis acabat, convida els seus fills a «anar a pescar» responent d’una manera correcta a l’operació matemàtica que figura en el peix que hagin pescat.

Si donen una resposta incorrecta, hauran de tornar a dipositar el peix al recipient.

Un repte més gran consisteix a demanar-los que pensin com calcular una determinada suma. Per exemple, si el peix té un «4» escrit, han d’idear una operació matemàtica per a aconseguir aquesta suma.

Per provar més activitats de matemàtiques, consulta aquest article o aquest altre, i passa una bona estona jugant amb els nombres.


Perquè el teu fill desenvolupi tot el seu potencial d'aprenentatge a través de les matemàtiques, ha de veure-les com una assignatura divertida. Saps com ho vam aconseguir? T'ho expliquem en el teu centre Kumon més proper.