Com funciona Kumon i quins beneficis aporta

Com et podem ajudar

Es pot començar a aprendre amb Kumon a partir dels 2 anys. Tenim des d’alumnes que acaben de fer els 2 anys fins a d’altres que estan a punt d’entrar a la universitat. Kumon ajuda infants de qualsevol edat i capacitat, encara que, com més aviat comencen, abans poden començar a desenvolupar les seves habilitats i més gran és el benefici que acumulen. En el moment que sentis que la teva família està llesta per comprometre’s amb l’estudi a llarg termini, Kumon serà aquí per ajudar-vos a aconseguir la vostra meta.
No hi ha una correspondència fixa. Els alumnes de Kumon progressen en funció de la seva capacitat (i no de la seva edat) perquè pensem que tots els infants tenen un potencial il·limitat i poden arribar a estudiar continguts més avançats gràcies a una orientació individualitzada al ritme adequat. Tenim infants d’edats semblants estudiant en nivells diferents i infants de diferents edats estudiant en el mateix nivell. Tot depèn de les necessitats de l’alumne, no de l’edat que tingui.
En ser un programa internacional, Kumon no segueix cap currículum escolar concret, sinó que és complementari a tots ells. El seu objectiu principal és desenvolupar les habilitats de l’alumne per aprendre tot sol. Aquestes habilitats per a l’aprenentatge autodidacte milloren el rendiment dels alumnes de forma transversal als seus estudis reglats. A més, Kumon s’adapta al nivell de cada alumne, sigui quina sigui la seva edat, per la qual cosa aconsegueix ampliar i desenvolupar les seves habilitats, la seva confiança i la seva capacitat.
Els alumnes de Kumon treballen amb l’orientador del centre dues vegades per setmana i durant tant de temps com necessitin per resoldre la seva feina diària, que sol rondar els 30 minuts per programa. No obstant això, el temps exacte dependrà de les necessitats de l’alumne en cada moment, la dificultat de la feina i la dinàmica del mateix centre.

 
Encara que les recompenses més grans que un infant pot rebre pel seu esforç són la confiança per superar qualsevol repte i la sensació d’orgull en dominar una feina complicada, també creiem que és important premiar els nostres alumnes pels seus triomfs. Els alumnes de Kumon poden aconseguir molts premis al llarg de la seva trajectòria, tant per superar etapes importants com per treballar continguts avançats per a la seva edat. Fins i tot se celebren cerimònies a escala local i nacional a les quals alumnes i pares acudeixen junts per celebrar els triomfs dels alumnes de Kumon.

Tens alguna altra pregunta?

Accepto els termes i condicions