Educació

Rutines d’estiu

jun 2022
És important mantenir rutines d’estiu per no perdre hàbits i estar preparats per a la tornada a l’escola.
És important mantenir rutines d’estiu per no perdre hàbits i estar preparats per a la tornada a l’escola.

«El curs escolar ja s’ha acabat!» és la frase que els nostres fills esperen durant tot l’any per començar amb les tan anhelades vacances. Amb l’estiu els dies són més llargs, i això fa que els nostres fills disposin de més temps per fer una infinitat d’activitats. Per això és important marcar rutines d’estiu que els ajudin a mantenir hàbits saludables que facin més fàcil la convivència a la llar.

Avui volem compartir amb vosaltres algunes rutines diàries per fomentar les activitats a l’aire lliure, l’activitat física i l’hàbit lector durant aquestes merescudes vacances d’estiu.

1. Esmorzar d’una manera saludable

Un bon esmorzar és el més important per ajudar els nostres fills a començar el dia amb energia. L’esmorzar ha de ser variat i equilibrat i ha d’incloure un lacti, cereals, fruita, un suc natural i sucres.

2. Fer Kumon

El millor moment per fer Kumon acostuma a ser a primera hora del matí, quan tenim la ment clara. A més, la filosofia de Kumon és treballar una mica cada dia per desenvolupar gradualment la capacitat i la soltesa de l’alumne; per això, els nostres quadernets han de formar part de les rutines d’estiu. L’orientador dels teus fills programarà els materials que necessiten i us els lliurarà abans d’anar-vos-en de vacances. Així, continuaran consolidant els seus bons hàbits d’estudi mentre sou fora.

3. Practicar matemàtiques al llarg del dia

Practicar matemàtiques cada dia és una rutina d’estiu divertida que ajuda a mantenir la ment en forma. Les pots practicar amb els teus fills en diferents moments del dia, per exemple, sumant els cotxes que veieu passejant pel carrer, demanant-los que t’ajudin a fer els comptes dels productes del supermercat, etc. En aquest article te’n donem més idees.

4. Nedar, passejar i jugar

Evita que els teus fills estiguin tot el dia connectats al mòbil. En aquest article et donem alguns consells per evitar que es converteixin en phonbies, infants addictes al mòbil. Pots substituir aquests moments online per moments offline, per rutines d’estiu que impliquin temps en família jugant, nedant, passejant, conversant, etc.

5. Deixar que s’avorreixin

Quan els teus fills et diguin que s’avorreixen, no t’amoïnis. Avorrir-se els ajudarà a activar la seva creativitat, dibuixar, fer una joguina, imaginar una aventura… L’avorriment permet als teus fills connectar amb ells mateixos i descobrir un món d’oportunitats creant les seves pròpies rutines d’estiu. Sense ningú que els digui què han de fer, els infants s’inventen els seus propis jocs, cosa que es tradueix en esforç, autonomia i desenvolupament de capacitats.

6. Llegir una miqueta abans de dormir

Després de sopar i abans de dormir és el moment ideal per llegir un llibre junts. La lectura no només ha de ser una rutina d’estiu, també ha de ser una rutina que ens acompanyi tot l’any, perquè ajudarà els teus fills a incrementar la seva creativitat i la seva imaginació i a aprendre paraules i conceptes nous, a més de contribuir a estrènyer llaços d’unió entre vosaltres. En aquest article et donem algunes recomanacions de lectures per a l’estiu.


A Kumon us animem a complir amb aquestes rutines d’estiu, que ajudaran els vostres fills a mantenir la ment en forma. Recordeu que durant l’estiu els nostres centres continuen oferint classes online i presencials.

Aquí pots sol·licitar una prova de nivell gratis per incorporar Kumon a les seves rutines i ajudar-los a estar preparats per a la tornada a l’escola.