Lectura

Quin llibre llegir? Cinc consells per triar llibres per a infants

oct 2020
Un bon llibre per llegir és una forma d’aprenentatge divertida
Quin és el millor llibre per llegir? El llibre que ajudi el teu fill a créixer gaudint de la lectura.

Sabies que llegir llibres té molts beneficis? Llegir llibres desenvolupa el pensament crític, millora la memòria, activa la ment, amplia el vocabulari, millora l’ortografia, cultiva la imaginació i és una forma divertida d’aprendre.

Et donem cinc consells per triar el llibre que encantarà al teu fill:

1. Observa el teu fill fins a saber quina és la seva capacitat lectora i conèixer-ne els gustos.

2. Busca assessorament per conèixer les característiques de cada etapa lectora. Si no saps en quina es troba el teu fill, et pots assessorar en un centre Kumon i fer una prova de nivell gratis.

3. Determina el grup ideal de lectures per al teu fill en funció del seu nivell. La nostra guia digital gratuïta, www.crecerleyendo.es, és l’única que ofereix una selecció de 420 lectures de diversos gèneres literaris, autors i èpoques ordenades per nivell de competència lectora. D’aquesta manera, ajuda el teu fill a decidir quin llibre llegir.

4. Descobreix totes les propostes adequades a cada nivell i les valoracions d’altres lectors. A més d’agafar idees per llegir llibres, amb la nostra guia, el teu fill pot crear un diari de lectures personalitzat en el qual pot consultar i registrar els llibres que li agradaria llegir; valorar i recordar els que ha llegit, i recomanar els que més li han agradat.

5. Dissenya un itinerari i registreu-lo en el diari de lectures. Ajuda’l a triar un bon llibre per llegir i ajuda’l a planificar la seva evolució com a lector en funció de les seves preferències lectores.

Llegir llibres no només omple el temps d’oci del teu fill, sinó que a més li permet de mantenir el seu nivell de concentració i bons hàbits. L’important és saber triar un llibre d’acord amb el seu nivell de comprensió lectora, les seves inquietuds i els seus gustos.

Kumon Lectura conté fragments de diferents obres literàries i ofereix als infants una experiència de lectura variada. Com més llegeixin els teus fills, més oportunitats tindran d’aprendre coses noves i emocionants. Un bon llibre per llegir pot ser una forma estupenda de connectar amb ells i desenvolupar aquest potencial d’aprenentatge que posseeixen tots els infants.

Contacta amb el teu centre Kumon i assabenta’t de tots els beneficis de Kumon Lectura. Contacta amb el teu centre Kumon més proper