Educació

Per aprendre hi ha d’haver emoció

oct 2020
És molt important desenvolupar la competència d’aprendre a aprendre des de petits.
És molt important desenvolupar la competència d’aprendre a aprendre des de petits.

L’aprenentatge mai no cessa. Per això, aprendre ha de ser una experiència emocionant i plaent.

Per aprendre hi ha d’haver emoció, perquè, sense emoció, no hi ha interès, i és més difícil desenvolupar la competència d’aprendre a aprendre.

Les emocions tenen un paper molt important en els processos d’aprenentatge.

Per aprendre hi ha d’haver emoció:
 

  • L’emoció desperta l’interès, la curiositat i l’atenció plena.
  • La sensació de triomf incrementa les ganes d’aprendre per un mateix.

 

Per potenciar les ganes d’aprendre en els nostres fills, hem de convertir l’estudi en una cosa motivadora, reforçar la seva curiositat i el seu interès i aprofitar els moments adequats per aprendre.


Com pots despertar les ganes d’aprendre del teu fill

 

  • Ensenya-li que aprendre pot ser emocionant.
  • Converteix l’aprenentatge en una experiència plaent.
  • Aprèn a aprendre del teu fill.


Si volem que els nostres fills tinguin ganes d’aprendre, hem d’evitar les valoracions basades en una nota numèrica i, en lloc d’això, tenir en compte tot el procés d’aprenentatge. És a dir, tota valoració del seu aprenentatge ha de contenir informació sobre com aprenen, com pensen, què fan bé i en què poden millorar, com han millorat, com milloraran i com podem ajudar-los en aquest procés.

Per desenvolupar la competència d’aprendre a aprendre, és important gaudir del procés d’aprenentatge. Per això, a Kumon proporcionem un pla educatiu individualitzat. L’orientador selecciona el material didàctic més adequat per a cada alumne, de manera que el pugui resoldre seguint les pistes i els exemples dels quadernets; d’aquesta manera, és l’alumne qui dedueix el procediment correcte i, per tant, aprèn nous continguts per ell mateix. Superar cada repte d’aprenentatge d’una manera autònoma genera en l’alumne una enorme satisfacció i un gran entusiasme, cosa que el manté motivat per continuar aprenent.

En la conjuntura actual hem d’aprendre a adaptar-nos a diferents formes d’aprenentatge, però, per a totes elles, desenvolupar la competència d’aprendre a aprendre és transcendental, i a Kumon som experts en aquest procés. Comencem?

Contacta amb el teu centre Kumon més proper.