Educació

Educar el teu fill: com desenvolupar l’autonomia i la responsabilitat

mai 2020
Com desenvolupar l’autonomia i la responsabilitat
El mètode Kumon ensenya a cada alumne a ser autònom i responsable.

La nostra missió és descobrir el potencial de cada individu i desenvolupar la seva capacitat al màxim amb la finalitat de formar persones íntegres i competents, i així contribuir a la comunitat global. Per aconseguir-ho, ensenyem a cada alumne a desenvolupar l’autonomia i ser responsable.

L’autonomia i la responsabilitat en el procés d’aprenentatge són dues variables que diferencien un infant d’un adult. L’infant sol ser egocèntric i pensar en el seu propi benefici i interès; tanmateix, l’adult, a mesura que va adquirint quotes de responsabilitat, adquireix autonomia i s’adona que els seus actes repercuteixen en el col·lectiu que l’envolta.

Com desenvolupar l’autonomia i la responsabilitat amb el mètode Kumon

Superar cada repte d’aprenentatge d’una manera autònoma genera en l’alumne una enorme satisfacció i un gran entusiasme, cosa que el manté motivat per continuar aprenent.

Per desenvolupar l’autonomia de l’alumne i ensenyar-li a ser responsable, l’orientador selecciona el material didàctic més adequat perquè el pugui resoldre seguint les pistes i els exemples dels quadernets; d’aquesta manera, l’alumne dedueix per ell mateix el procediment correcte i aprèn nous continguts d’una manera autònoma.

En aquest procés, l’orientador observa l’actitud i les accions de l’alumne, però no respon immediatament a les seves preguntes, sinó que l’orienta acuradament perquè trobi la solució als exercicis fent servir les pistes i els exemples previs, i així adquireixi la competència d’aprendre a aprendre. El material didàctic de Kumon està seqüenciat i dissenyat expressament per complir aquest objectiu.

A Kumon, tenim la convicció que l’alumne adquireix una gran capacitat acadèmica en aprendre d’una manera autònoma. Això l’ajuda, al seu torn, a ser més responsable, gaudir de l’aprenentatge i obtenir les eines necessàries per aconseguir les seves metes.

Miguel Ángel González, director de zona de l’Oficina d’Altres Regions de Kumon, ens ho explica tot en aquest vídeo:

 

Ajuda el teu fill a aprendre amb autonomia i responsabilitat, i a obtenir les eines necessàries per afrontar amb èxit el pròxim curs escolar. Deixa’ns les teves dades aquí i contactarem amb tu.