Educació

La tornada a l’escola: Com preparar el teu fill

ago 2020
Prepara el teu fill per a la tornada a l’escola.
Cal preparar-se a fons per a la tornada a l’escola.

Amb la fi de les vacances tornem a la rutina de les responsabilitats i els deures de la vida escolar. Encara que ja hagis ratllat un per un tots els punts de la llista de material escolar, cal preparar-se també d’altres maneres. Apunta’t aquests tres passos i prepara el teu fill per fer-li més suportable el curs que ja comença, sobretot si està en educació primària.

  • Establir una rutina

Sens dubte, el teu fill prefereix pensar en les vacances que no pas en la tornada a l’escola, però asseu-te amb ell per decidir junts quines activitats haurà de fer i en quin moment; per exemple, els deures escolars. Cedir el control al teu fill sobre quan fer cada cosa pot facilitar la transició de la fi de les vacances a l’inici del curs escolar, especialment en educació primària, que és quan aquesta fase requereix més atenció.
 

  • Determinar una zona per a l’estudi a casa

El millor lloc per crear un ambient propici per a l’aprenentatge és un que sigui tranquil i estigui lluny de la tele, l’ordinador i els videojocs. A més, has de situar aquesta zona en un lloc on puguis observar-lo fàcilment mentre estudia. D’aquesta manera, contribuiràs a fer que el teu fill es concentri en els deures que té i, a més, tu seràs a prop per si et necessita.
 

  • Definir els objectius del curs escolar

Definir al principi del curs quins seran els objectius del teu fill durant aquest any escolar és un bon punt de partida per animar-lo a aconseguir-los. Et pots ajudar d’un gràfic que us permeti de portar un seguiment del seu progrés i ajudi el teu fill a visualitzar-lo. Ser conscient del seu progrés pot insuflar-li una dosi extra de motivació per aconseguir els objectius.

A Kumon també perseguim que els infants adquireixin una rutina d’aprenentatge i coneguin els seus objectius de desenvolupament. Contacta amb el teu centre Kumon més proper i ajuda el teu fill a superar amb èxit el curs escolar mentre adquireix habilitats fonamentals com l’autonomia, la responsabilitat i la confiança en ell mateix.