Lectura

La biblioteca, l’espai per créixer com a lector

oct 2021
Els beneficis d’utilitzar habitualment la biblioteca són innombrables, encara que cal destacar-ne un: la lectura és la base de l’aprenentatge.
Els beneficis d’utilitzar habitualment la biblioteca són innombrables, encara que cal destacar-ne un: la lectura és la base de l’aprenentatge.

Quan el novembre del 2014 Mario Vargas Llosa va inaugurar la biblioteca madrilenya que porta el seu nom, va declarar: «Ara tinc a Madrid una casa». Les biblioteques són espais en els quals ens hauríem de sentir com a casa per, així, poder gaudir plenament dels llibres i aprendre d’ells. A més, hi podem accedir a tot el patrimoni bibliogràfic i a diferents col·leccions de llibres, bases de dades i recursos electrònics disponibles en qualsevol moment.

Per això, a Kumon us animem a unir-vos a la campanya El Meu Carnet de Biblioteca.

La lectura és el primer pas per aprendre per un mateix

Els beneficis d’utilitzar habitualment la biblioteca són innombrables, encara que cal destacar-ne un: la lectura és la base de l’aprenentatge. Per això, és important aprendre a comprendre el que llegim, una de les claus per incentivar l’aprenentatge autodidacte.

T’animem a unir-te a la nostra campanya d’educació lectora promovent l’hàbit lector i fent-te soci de la biblioteca del teu barri o ciutat. Entre tots, podem donar suport a la increïble labor que duen a terme totes les biblioteques difonent el seu ús i el valor educatiu dels llibres.

Beneficis de tenir el carnet de la biblioteca

  • És còmode: al teu barri, a la teva ciutat o al teu poble, i fins i tot en un bibliobús!
  • És pràctic: exemplars disponibles i per encàrrec
  • És multisuport: lectures digitals i en paper
  • És divertit: activitats i tallers preparats per a tu
  • És la teva biblioteca, gaudeix-ne!

Saps quin llibre triar a la biblioteca?

 

Les biblioteques estan plenes de llibres i, de vegades, és difícil triar entre tantes opcions. Tanmateix, hem inclòs molts d’aquests títols en el material didàctic de Kumon Lectura. Per això, els nostres experts del Departament de Lectura han elaborat la Bibliografia Recomanada de Kumon, una recopilació de 420 recomanacions lectores que cobreixen totes les etapes de formació d’un lector en funció de la seva competència lectora.

T’animem a consultar gratuïtament aquesta guia a https://www.kumon.cat/lectura/bibliografia-recomanada-de-kumon/, en la qual també podràs identificar l’etapa lectora en què es troba el teu fill i junts podreu triar els llibres que més li agradin. Després podeu visitar la biblioteca i gaudir del plaer de llegir mentre evoluciona com a lector.