Lectura

Els beneficis de la lectura, una peça clau per al desenvolupament cognitiu i emocional

abr 2020
Beneficis de la lectura
La lectura és la base de l’aprenentatge.undefined

La lectura és una eina que aporta una infinitat de beneficis per al desenvolupament cognitiu i emocional dels infants. Toru Kumon, fundador del mètode Kumon, deia que, quan els infants llegeixen diversos tipus de llibres, desenvolupen la seva personalitat, defineixen les seves perspectives de futur i es converteixen en persones capaces de contribuir a la societat.

Beneficis de la lectura

1. Llegir entreté i ajuda a desenvolupar la imaginació.
Llegir és viure mil aventures a través dels llibres, sense haver de sortir de casa. Un dels beneficis més grans de la lectura és que ajuda a desenvolupar la imaginació dels infants perquè els permet de viatjar, conèixer nous mons i sentir-se part dels textos que llegeixen.

2. Llegir contribueix al desenvolupament emocional dels nostres fills.
Un altre dels beneficis de la lectura és que activa l’empatia i és una font de creixement emocional enorme. Quan els infants llegeixen diferents tipus de llibres, entren en contacte amb una gran varietat de personatges i aprenen a entendre per què cadascun actua d’una manera o d’una altra.

3. Llegir ajuda a desenvolupar la capacitat de concentració.
L’hàbit lector és fonamental en el desenvolupament de la capacitat de concentració. Els infants es poden beneficiar del desenvolupament de la capacitat de concentració que els dona la lectura i, amb això, optimitzar els seus temps d’aprenentatge i aconseguir millors resultats acadèmics.

4.Llegir ajuda a desenvolupar la capacitat autodidacta.
La comprensió lectora és la base de l’aprenentatge. Per això, és molt important que un infant pugui llegir i comprendre qualsevol tipus de text amb què es trobi.


Per tots aquests motius, a Kumon volem continuar ajudant tots els infants a desenvolupar el seu potencial d’aprenentatge amb Kumon Lectura, que té un doble objectiu: aconseguir que els alumnes siguin lectors competents que comprenen el que llegeixen i, a més, despertar el gust per la lectura.

Els alumnes d’aquest programa resolen quadernets d’exercicis variats, que desperten la seva curiositat, i llegeixen fragments d’una àmplia bibliografia recomanada formada per obres de gran qualitat que s’organitzen en funció del nivell de comprensió lectora que requereixen.

Lucía Alonso, coordinadora de Kumon Lectura, ens en dona més detalls en aquest vídeo: