Anglès

Kumon English revoluciona els mètodes tradicionals en les classes d’anglès per a infants amb la immersió lingüística personalitzada

jul 2019
Les claus de l’èxit de les classes d’anglès per a infants de Kumon.
L’orientació individualitzada permet a cada alumne d’avançar en funció de les seves capacitats, que al seu torn es van desenvolupant cada dia, sense límit per edat o curs escolar.

En poc més d’un any, Kumon English compta amb més de 2.000 alumnes i, en alguns centres, s’ha hagut de penjar el cartell de «Llista d’espera». A què és deguda aquesta situació? Cinc orientadores dels nostres centres Kumon ens donen les claus de l’èxit del programa d’anglès per a infants de Kumon.

1. M. Luz Cristóbal, directora del centre Kumon Madrid - Pineda de Chamartín: «Els àudios són l’eix principal del programa»

No hi ha cap mètode ni acadèmia en què l’input oral nadiu tingui tant pes com a Kumon English. El seu sistema d’àudios individualitzats, disponibles i molt complets aporta importants beneficis:

  • Desenvolupa el fet d’escoltar l’idioma en veus molt plurals, ja que els àudios estan gravats per diferents locutors d’ambdós sexes i un interval d’edat molt ampli, des de la infància fins a la maduresa.
  • Centra l’atenció sobre els continguts concrets del tema d’estudi que l’alumne tractarà, sempre respectant tant el seu nivell de vocabulari com el seu coneixement de la gramàtica i adaptant-se absolutament al seu ritme d’avançament.
  • Està sempre a la disposició de l’alumne perquè el pugui consultar en el moment que decideixi i millorar el seu aprenentatge en la reproducció de textos orals.
2. Matilde González-Conejero, directora del centre Kumon Múrcia - CC Centrofama: «Kumon English permet una immersió lingüística personalitzada treballant les quatre destreses (escoltar, parlar, llegir i escriure) cada dia»


L’avantatge de Kumon English respecte a altres mètodes d’ensenyament d’anglès per a infants és que, a Kumon, tenen una orientació individualitzada que permet a cada alumne d’avançar en funció de les seves capacitats, que al seu torn es van desenvolupant cada dia, sense límit per edat o curs escolar i durant tots els dies de l’any. Els nostres alumnes desenvolupen diverses habilitats:

  • L’autonomia i l’autodidactisme, perquè no depenen d’un professor o un grup en el seu aprenentatge.
  • La comunicació en anglès, perquè és constant i està present en qualsevol qüestió gramatical que treballin.
  • A més, Kumon English aporta un component actiu que permet a l’alumne de gaudir del seu aprenentatge.
3. Laura Estévez, directora del centre Kumon Castelldefels – Centre: «Els alumnes defineixen Kumon English com “les postres”, i les postres són una cosa que agrada»


Defineixo la meva experiència com a orientadora del programa en dues paraules, màgica i meravellosa, per aquestes raons:

  • És màgic veure com els alumnes van adquirint vocabulari, com aprenen a pronunciar, com van essent capaços de llegir textos cada vegada més llargs i complexos, i com adquireixen la base gramatical necessària per al domini de la llengua oral i escrita.
  • És màgic també perquè tots aquests beneficis els aconsegueixen sense haver d’estudiar de la forma tradicional: escolten els àudios, repeteixen el que escolten, miren dibuixos, resolen exercicis, segueixen exemples i llegeixen històries.
  • Les classes d’anglès per a infants a Kumon són meravelloses perquè, per molt cansats que estiguin els alumnes, per dur que hagi estat el seu dia, fins i tot els que després de la seva jornada escolar fan els tres programes de Kumon, mai no es queixen per haver de fer a més els exercicis de Kumon English.
4. Anna Di Bartolo, directora del centre Kumon Sitges - CC Oasis: «Amb Kumon English, les notes en anglès a l’escola milloren en poc temps»


Els alumnes estan motivats i contents amb els resultats que obtenen a l’escola a curt termini per diversos motius:

  • Han après més vocabulari i tenen més confiança a l’hora de parlar i llegir en anglès.
  • Noten una gran millora en l’escriptura de frases i oracions.
  • Troben el material divertit i, encara que ocasionalment se’ls fa pesat, és força suportable.
5. Jara Montero, directora del centre Kumon Madrid - Pl. de España: «És molt més efectiu que l’exposició a l’anglès sigui diària i curta en el temps que esporàdica i de llarga durada»


Els pares que matriculen els seus fills a Kumon English demanen que obtinguin els millors resultats possibles en les assignatures en anglès de les escoles bilingües. Amb Kumon English, els infants aconsegueixen millorar en diversos aspectes:

  • Comprenen l’idioma (el que llegeixen i el que escolten).
  • Aconsegueixen relacionar el significat de les paraules amb la manera de pronunciar-les i com sonen quan algú les diu, i aprenen al seu ritme.
  • Amplien el seu vocabulari de forma contínua i adquireixen una bona pronunciació.

És millor Kumon English que rebre classes particulars?


La resposta és sí, perquè la immersió lingüística personalitzada des del primer dia en els nostres cursos d’anglès per a infants marca la diferència respecte a altres opcions d’aprenentatge d’aquest idioma, en què tot el grup aprèn igual.
El programa s’ajusta a la capacitat d’aprenentatge de cada infant i a les seves necessitats individuals per desenvolupar el seu potencial al màxim. El fet que cada alumne progressi al seu ritme i l’orientador sàpiga en cada moment quin és el seu objectiu següent de millora i quines són les seves fortaleses i debilitats fa que cada infant progressi independentment del curs escolar en què estigui o del costat de quin nen seu a classe.

Recorda que a partir dels 2 anys, amb la valoració prèvia de l’orientador, els infants poden aprendre a pensar en anglès amb Kumon English en qualsevol dels seus centres.