Educació

Dies sense escola: una oportunitat per aprendre a ser autodidactes

mar 2020
Desenvolupar l’autodidactisme cada dia de l’any és un dels principis del mètode Kumon.
Desenvolupar l’autodidactisme cada dia de l’any és un dels principis del mètode Kumon.

La situació que estem vivint ens porta a reflexionar sobre la importància de fomentar l’autodidactisme i ensenyar als nostres fills que, per aprendre no importa el lloc on es faci, sinó l’actitud que es tingui. Aprendre és un acte de desenvolupament personal que els nostres fills han de viure amb responsabilitat, ja sigui a l’escola, a casa o a qualsevol altre lloc.

Desenvolupar l’autodidactisme cada dia de l’any és un dels principis del mètode Kumon. Per promoure que els alumnes aprenguin per ells mateixos, els nostres orientadors preparen amb anticipació tots els materials de cadascun segons les seves capacitats i els seus objectius individuals, i fan una estimació de l’evolució del seu potencial d’aprenentatge.

Com podem impulsar l’autodidactisme amb Kumon els dies sense escola?

  • Fer Kumon a casa. Els alumnes afectats pel tancament de centres educatius poden continuar estudiant Kumon a casa amb l’orientació que cadascun necessiti. Els nostres orientadors facilitaran als vostres fills el material didàctic necessari per continuar desenvolupant el seu potencial d’aprenentatge i us ajudaran a continuar-los orientant a casa.
  • Mantenir un seguiment personalitzat. Kumon s’adapta a les necessitats de cada alumne per tal que tots ells continuïn avançant al seu ritme i en funció de les seves capacitats. Encara que durant aquests dies els alumnes resolguin el material a casa, els nostres orientadors continuaran revisant els quadernets i donant-los les pautes necessàries perquè els vostres fills segueixin treballant i millorant. Parleu amb els vostres orientadors per saber de quina manera faran aquest seguiment.
  • Continuar exercitant la ment. Tenir una activitat intel·lectual amb una seqüència didàctica a la mida de les necessitats reals dels vostres fills els permet de continuar entrenant la ment i treure el màxim partit del temps a casa.


Aprendre per un mateix i mantenir una actitud positiva davant l’aprenentatge impulsa els nostres alumnes a superar els seus reptes educatius i a desenvolupar l’autodidactisme, que és la clau per aprendre sense límits.