Educació

Classes online a la mida de cada alumne

set 2020
Les classes online de Kumon ajuden l’alumne a ser autodidacte.
Les classes online de Kumon ajuden l’alumne a ser autodidacte.

Per estudiar un curs online tradicional, només cal entrar en un campus virtual, accedir als continguts i interactuar puntualment amb un professor. No obstant això, assistir a les classes online de Kumon és una cosa molt diferent: l’alumne no es descarrega arxius ni veu vídeos formatius, sinó que compta amb un orientador i disposa de materials d’estudi totalment personalitzats i adaptats al seu nivell en tot moment.

Classes online individualitzades

A Kumon, l’aprenentatge és individualitzat, perquè cada infant necessita aprendre al seu propi ritme. A més, en les classes online cada alumne treballa el contingut que millor s’adapta a les seves necessitats i capacitats, supervisat en tot moment per l’orientador.

Les classes online s’imparteixen amb Zoom, un programa per fer videotrucades i reunions virtuals. D’aquesta manera, l’orientador observa a través de la pantalla l’acompliment de cada alumne i en valora l’evolució tenint en compte la seva destresa i el temps que necessita per resoldre el quadernet. Després, l’alumne continua avançant en el material didàctic en funció dels resultats obtinguts.

Ser autodidacte és la clau de l’èxit

Què significa autodidacte? Diem que algú és autodidacte quan aconsegueix adquirir coneixements d’una manera autònoma, ja sigui a través de l’observació, de la lectura o d’altres mitjans.

Ser autodidacte també és el segell personal de Kumon. Per això, per aconseguir que l’alumne aprengui per ell mateix, en lloc d’explicar-li els exercicis quan necessita ajuda, l’orientador li assenyala els exemples i les pistes breus que apareixen en el material perquè ell només en dedueixi la resposta. D’aquesta manera, l’alumne aprèn a desenvolupar la seva capacitat per resoldre exercicis, a aprendre per ell mateix i a no dependre de les explicacions externes, sinó a recolzar-se en els seus raonaments interns.

A més, una persona autodidacta adquireix també perseverança i disciplina, dues grans qualitats que són de gran ajuda a l’escola i resulten molt útils posteriorment en el món laboral.


A Kumon volem que l’alumne sigui el protagonista del seu procés educatiu. Ja ho deia el nostre fundador:
«La nostra feina com a educadors no és omplir els infants de coneixements com si fossin caixes buides, sinó animar-los a voler aprendre, a gaudir aprenent i a ser capaços d’estudiar qualsevol cosa que desitgin o necessitin en el futur». (Toru Kumon)


Vols que el teu fill aprengui sense límits en classes online fetes a la seva mida? Contacta amb el teu centre Kumon més proper.