Educació

Aprendre dels errors a Kumon

mai 2020
A Kumon valorem l’error com una oportunitat d’aprenentatge.
A Kumon valorem l’error com una oportunitat d’aprenentatge.

Si el teu fill comet errors en resoldre exercicis, enhorabona!: això vol dir que està aprenent.

Aprendre dels errors és l’objectiu més important a Kumon. Per aconseguir-ho, hem de reaccionar d’una manera correcta a aquesta situació tan habitual en què el nostre fill comet errors en resoldre els exercicis del material. A priori, tenim dues possibilitats:

1. Prestar atenció únicament i exclusiva al resultat obtingut.
Aquesta actitud no és la correcta, perquè no contribueix al procés d’aprenentatge del nostre fill. D’aquesta manera, l’estaríem portant a un atzucac, perquè, encara que és conscient que l’exercici està malament, probablement no sap per què.

2. Prestar atenció als passos que el nostre fill ha seguit per arribar al resultat.
Podem ensenyar al nostre fill a analitzar els passos que ha fet i descobrir on és l’error. Si localitza aquest pas erroni recolzant-se en els altres, que probablement són correctes, serà capaç de resoldre l’exercici per ell mateix i fer-lo bé. Per tant, obtindrà un aprenentatge de l’error que ha comès. A més, la seva autoestima es veurà reforçada i aprendrà a confiar en ell mateix, perquè ha estat ell qui ha resolt l’error i solucionat el problema.

En definitiva, els errors es poden convertir en grans oportunitats d’aprenentatge.

Rafael Samper, coordinador de l’Oficina Regional de València, ens explica la importància d’aprendre dels errors en aquest vídeo:

 

Deixa que el teu fill et sorprengui amb el seu potencial d’aprenentatge! Contacta amb el teu centre Kumon més proper i dona al teu fill les eines necessàries per afrontar amb èxit el curs escolar.