Infantil

Quatre jocs a l’aire lliure per a infants a l’estiu

jul 2019
Jocs a l’aire lliure per a infants
Jocs a l’aire lliure per a infants

Per a aquests dies d’estiu en què el bon temps acompanya, proposem diversos jocs a l’aire lliure adaptats a les diferents edats dels  infants i que podrem gaudir tots els membres de la família.

Tots coneixem els tradicionals jocs d’estiu per a infants, com jugar a fet a amagar, la gallineta cega o policies i lladres, així que avui intentarem proposar altres jocs a l’aire lliure per a infants que podrem gaudir durant els llargs dies d’estiu; però recordeu que, encara que siguin vacances, cal seguir treballant una mica cada dia amb els quadernets Kumon.

Bombolles de sabó
Els infants sempre se sorprenen amb les bombolles de sabó; són boniques i tan fàcils de fer que no et costarà gens. Pots crear una versió casolana del sabó barrejant entre 7 i 10 parts d’aigua amb un parell de cullerades de glicerina (que pots comprar a la farmàcia) i un detergent (pot servir el de rentar els plats). Per fer les bombolles, pots fer servir una palleta de refresc, però digues als teus fills que només bufin i no s’empassin el detergent.

Si vols que les bombolles durin més, utilitza només 3 parts d’aigua i mantingues la resta de les mesures. Resistiran al vent i trigaran més a explotar, per la qual cosa els teus fills podran jugar-hi més temps.

Bombers
Els petits de la casa sempre estan desbordants d’energia i una bona forma de consumir-la és aquest joc senzill. Es col·loquen dos cossis separats diversos metres, un ple d’aigua i l’altre buit, i s’agafa un got de paper o de plàstic. Tots els membres de la família es converteixen en bombers i hauran d’anar, per torns, corrent amb el got. Han de carregar-lo en el cossi ple i buidar-lo en l’altre. Quan tota l’aigua estigui en el cossi que al principi estava buit, l’equip de bombers haurà aconseguit el seu objectiu. Serveix perquè els infants aprenguin la importància del treball en equip.

Passa la bossa
Omple una bossa gran d’escombraries amb una gran varietat de peces de vestir, com ara davantals, sabates, bufandes, barrets, mitjons, corbates, camises i faldilles. Per jugar, els participants han de formar un cercle i passar-se la bossa mentre sona la música. Quan aquesta s’atura, qui s’ha quedat amb la bossa ha de treure’n una peça sense mirar i posar-se-la. El joc continua fins que la bossa estigui buida i tots estiguin vestits d’una manera ridícula. Els resultats s’haurien d’immortalitzar amb unes quantes fotografies.

Xarranca
És un joc molt tradicional, però sabies que es creu que el seu origen es troba en La divina comèdia de Dante? Per jugar-hi cal dibuixar un circuit de diverses caselles quadrades consecutives numerades i, en algun punt, caselles dobles una al costat de l’altra. Els jugadors s’han de desplaçar per les caselles saltant a peu coix i només podran posar els dos peus en les caselles dobles, sense trepitjar les ratlles del dibuix.

Hi ha diferents varietats d’aquest joc. Segons alguns, abans de començar a saltar cal tirar una pedra sobre el circuit i la casella en la qual caigui no es podrà trepitjar, però segons d’altres, cal tirar la pedra en cadascun dels nombres durant diferents rondes, sense que toqui les ratlles del dibuix. Guanya el jugador que aconsegueixi fer abans totes les rondes de totes les caselles del circuit.

No deixis que a l’estiu els teus fills es quedin a casa, perquè jugar a l’aire lliure ajuda a connectar amb el món, a entendre’l millor i estimula la seva imaginació.