Educació

Pensar com un infant per descobrir el seu potencial

oct 2019
Pensar com un infant és la clau per descobrir el seu potencial.
A Kumon sabem que pensar com un infant és la clau per descobrir el seu potencial.

Cada dia sentim a parlar de conceptes com l’educació emocional, l’autonomia en l’aprenentatge, la resiliència… però sabem quin és l’origen d’aquestes tendències educatives? Per a nosaltres, el punt de partida per treure el millor d’elles és aprendre a pensar com un infant per desenvolupar el seu potencial d’aprenentatge.

Com descobrim el potencial

El mètode Kumon està en evolució constant. A tots els centres Kumon, els orientadors observen detingudament com treballa cada alumne amb Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English, i interpreten el que veuen per tal d’actuar després. Aquesta observació no serveix només per donar una orientació individualitzada a l’alumne i aportar-li el material didàctic adequat, sinó que, a més, ens dona pistes per valorar l’estructura dels nostres quadernets i descobrir noves orientacions que després treballem en profunditat amb la finalitat de potenciar els beneficis del nostre mètode educatiu.

Kumon és posar-se en la pell de l’alumne

Si tots els camins porten a Roma, nosaltres tampoc no pensem que hi hagi una única manera de trobar la resposta a una pregunta, sinó que hi ha moltes alternatives. No obstant això, l’elecció de cadascuna d’elles implica un procés mental diferent per part de l’alumne; un procés que pot ser diferent del nostre i que hem d’entendre abans de donar una orientació.

Posem com a exemple aquest exercici:

De quantes maneres podem trobar el 99?

• Comptant des del 71.
• Comptant des del 91.
• Comptant des del 79 de deu en deu per anar cap avall en vertical.
• Comptant des del 100 cap enrere.
• Comptant des del 98.
• Anant directament al nombre 99.


Totes són opcions vàlides per trobar el nombre 99, sí, però cadascuna és molt diferent de les altres. Per això, per a nosaltres, observar quina utilitza cada infant és essencial per entendre com pensa.

Una vegada que hem descobert el potencial d’aprenentatge de l’alumne posant-nos en la seva pell, ens adaptem al seu ritme i les seves necessitats amb la intenció que aprengui a desenvolupar per si mateix tota la seva capacitat a través de Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English.
                                           
És molt important entendre com pensa un infant per poder orientar-lo de la millor manera i potenciar en ell des de petit les habilitats que l’ajudin a complir els seus somnis.

Contacta amb la teva centre que tens més a prop i assabenta’t de com Kumon pot descobrir el potencial del teu fill i desenvolupar al màxim la seva capacitat.