Lectura

Llibres recomanats pels nostres alumnes per llegir els dies de vacances

jul 2022
Llegir llibres és una alternativa excel·lent per mantenir la ment en forma durant les vacances.
Llegir llibres és una alternativa excel·lent per mantenir la ment en forma durant les vacances.

Llegir llibres durant aquestes vacances és una manera productiva d’emprar el temps d’oci dels infants i adolescents per mantenir activa la ment i fer que la tornada a l’escola sigui més suportable.

En aquest article t’oferim una col·lecció de llibres de literatura infantil i juvenil recomanats pels nostres alumnes per gaudir de la lectura durant les vacances. T’animem també a visitar les biblioteques públiques i gaudir dels llibres que hi tenen disponibles.

Aquests són els llibres recomanats pels nostres alumnes per llegir durant les vacances:

Per començar a llegir llibres

  • Moustache
  • La casa de la mosca fosca
  • La màquina de les abraçades


Per llegir llibres sols

  • Sopa de carbassa
  • La pitjor bruixa
  • El ratolí del senyor Maxwell


Per descobrir nous gèneres literaris

  • El meu nom és Stilton, Geronimo Stilton
  • Em venc la mare
  • El nebot del mag


Per llegir llibres més complexos

  • Hachiko. El gos que esperava
  • Històries de Terramar I: Un mag de Terramar
  • El roig i el negre


Per ser un lector crític

  • La metamorfosi
  • La colmena (castellà)
  • Doña Perfecta (castellà)
     

Quan es fa turisme, sempre es recorre a una guia per gaudir de la visita; doncs el mateix passa amb la lectura: si els teus fills tenen una bona guia per llegir llibres i créixer com a lectors, gaudiran de l’experiència i es convertiran en uns devorallibres.

Tots els suggeriments de lectura dels nostres alumnes estan recollits en el lloc web www.crecerleyendo.es, el qual conté 420 recomanacions de llibres i és una eina imprescindible per crear itineraris lectors amb títols que ajuden a desenvolupar la comprensió lectora i fan volar la imaginació, amb la qual cosa es fomenta el plaer de llegir llibres. Aquest lloc web està especialitzat en el desenvolupament lector i conté també multitud de suggeriments i consells per fomentar que els infants i els joves llegeixin llibres, així com per iniciar els més petits en la lectura. També hi trobaràs una selecció variada de cançons infantils i llibres idonis per llegir en veu alta amb els més petits.


Què pots fer si als teus fills no els agrada llegir?

Eva Sotres, directora del Departament de Material Didàctic de Lectura de Kumon, recomana tractar cada lector d’una manera individualitzada per despertar la seva passió per llegir llibres. Cada infant és diferent i únic; per això, el nivell de competència lectora no està determinat per la seva edat: «Habitualment ens trobem alumnes als quals no els agrada llegir llibres perquè no estan llegint obres que s’ajusten al seu nivell de lectura. Hem de tractar cada lector d’una manera individualitzada. Cal que als infants i els joves els recomanem llibres d’acord amb el seu nivell de competència lectora», explica l’Eva.

Els alumnes del nostre programa Kumon Lectura han augmentat positivament la seva competència lectora amb llibres afins als seus gustos i interessos. «Sense uniformitzar les recomanacions de lectures, basant-nos en l’enfocament erroni que lectors de la mateixa edat han de llegir el mateix llibre o que a tots, per la mera coincidència d’estar en el mateix curs escolar, els interessa el mateix tema o gènere», argumenta.

Les vacances són una gran oportunitat per mantenir la ment en forma a través de la lectura. No oblidem que llegir és el principi de tot aprenentatge. Llegir llibres aporta als infants una infinitat de beneficis: adquireixen vocabulari, aprenen a expressar-se millor, desenvolupen la imaginació i milloren la seva capacitat de comprensió i la seva capacitat d’atenció i concentració. A més, llegir llibres ajuda a combatre l’avorriment, perquè llegir és viure mil aventures al mateix lloc.