Educació

La motivació en l’aprenentatge és la clau per aprendre sense límits

jun 2020
La motivació en l’aprenentatge desperta el desig d’aprendre sense límits.
La motivació en l’aprenentatge ajuda els infants a aprendre sense límits.

Com a pares i educadors, volem que els nostres fills siguin feliços amb el seu aprenentatge. Per aconseguir-ho, hem de despertar en ells el desig d’aprendre i mantenir-los motivats; així aconseguirem que aprenguin sense límits. A més, si estan motivats, aprendran a superar la resistència al treball i podran afrontar millor nous reptes educatius.

No hi ha una forma universal d’obtenir la motivació tan anhelada en l’aprenentatge. Si volem que els nostres fills siguin infants feliços, hem de comprendre que són únics i que la clau perquè aprenguin sense límits és despertar en ells el desig d’aprendre.

Per despertar la motivació en l’aprenentatge i aconseguir mantenir-la, hem de fer tres coses:

1. Inculcar als nostres fills el desig d’aprendre

A Kumon, l’alumne ha de trobar les pistes que apareixen en el material i utilitzar-les per obtenir una resposta per ell mateix, sense explicacions de l’orientador. Ho fem així perquè no hi ha millor motivació que saber-se capaç de resoldre els exercicis sense l’ajuda de ningú més.

2. Convertir els nostres fills en protagonistes del seu aprenentatge

Els pares hem de ser pacients i deixar que els nostres fills prenguin contacte amb el material, analitzin els exercicis i s’equivoquin, i que aquest error es converteixi també en una oportunitat per aprendre. Quan els infants aprenen per ells mateixos dels seus propis errors, també gaudeixen del procés d’aprenentatge.

3. Procurar que, després de fer una feina, sempre obtinguin una satisfacció personal

Fem les coses perquè ens fan sentir bé. Quan els nostres fills acaben de fer Kumon, han de sentir aquesta satisfacció personal d’haver finalitzat una feina per ells mateixos. Aquesta satisfacció, la podem reforçar com a pares a través de l’elogi, donant valor a aquesta actitud i a aquesta perseverança que els nostres fills han manifestat durant la resolució del quadernet.

Rafael Samper, coordinador de l’Oficina Regional de València, ens en dona més detalls en aquest vídeo:

 

Perquè el teu fill aprengui sense límits, ha de mantenir la motivació en l’aprenentatge. A Kumon som experts a ajudar els infants a aprendre per ells mateixos perquè desenvolupin al màxim el seu potencial sense perdre la motivació. Contacta amb el teu centre Kumon més proper