Educació

Kumon i la Universitat Internacional de la Rioja s’uneixen per potenciar l’aprenentatge a Espanya

oct 2019
Kumon i la Universitat Internacional de la Rioja s’uneixen per potenciar l’aprenentatge a Espanya
Directors de Kumon España i de la Universitat Internacional de la Rioja després de signar el conveni.

La Universitat Internacional de la Rioja (UNIR) s’ha convertit en aval científic i acadèmic del nostre mètode d’aprenentatge mitjançant un acord de col·laboració que inclou els aspectes següents:

1.- Open classes sobre el mètode Kumon que s’emetran en directe i en obert mitjançant videoconferència per a tots els estudiants matriculats actualment en qualsevol titulació de la UNIR, antics alumnes i el sector educatiu en general. Aquestes sessions quedaran gravades de manera que, a través d’UNIR TV, qualsevol persona que ho vulgui pugui veure-les en obert. Això permetrà una àmplia difusió del mètode entre prescriptors actuals i futurs: directors d’escoles, mestres, professors, educadors, pedagogs, psicòlegs, etc.

2.- S’estudiarà la possibilitat de crear un títol propi d’expert universitari en el Mètode Kumon amb l’opció d’ampliar-lo a expert universitari en Mètodes Alternatius d’Ensenyament, Aprenentatge i Autodidactisme.

3.- També s’estudiarà la possibilitat de desenvolupar un programa de pràctiques d’alta especialització en un centre Kumon. En aquestes, els estudiants podrien conèixer amb detall els principis bàsics del mètode Kumon, així com involucrar-se en les diferents tasques i activitats que es duen a terme als centres.

4.- S’estudiarà la possibilitat de crear en aquesta universitat un grup de recerca sobre «Autodidactisme i mètodes alternatius d’ensenyament i aprenentatge», al qual s’adscriurien 4 o 5 investigadors/docents de la UNIR o altres universitats i de Kumon. L’objectiu seria generar publicacions científiques sobre el mètode Kumon en revistes acadèmiques.

La Facultat d’Educació de la UNIR és la que més pes té dins la universitat. Només en aquesta facultat, la UNIR compta actualment amb 24.000 alumnes distribuïts en diverses titulacions. A més, aquesta universitat imparteix molta de la seva docència a través de videoconferències, la qual cosa li permet tenir una gran implantació a tot Espanya i Llatinoamèrica.

Ens il·lusiona que els futurs educadors coneguin amb detall els principis bàsics del mètode Kumon i formar un gran nombre de persones de l’àmbit educatiu que podrien, en un futur, treballar als nostres centres com a orientadors assistents o, per què no, arribar a obrir els seus propis centres per ajudar-nos a portar Kumon a les noves generacions i contribuir a la nostra missió: «Descobrir el potencial de cada individu i desenvolupar la seva capacitat al màxim, amb la finalitat de formar persones íntegres i competents, i així contribuir a la comunitat global».