Educació

Consells per aprendre amb les classes online de Kumon

jul 2020
 A un clic de distància amb les classes online de Kumon.
A un clic de distància amb les classes online de Kumon.

Moltes famílies han triat la modalitat de classes online perquè és molt pràctic estar a un clic de poder aprendre amb Kumon a casa i perquè suposa un estalvi en temps i desplaçaments. Les classes online de Kumon també permeten als pares de seguir la classe en temps real, sobretot quan els infants són petits i estan aprenent a aprendre per ells mateixos.

Com que crear un ambient d’estudi que ajudi a treure el màxim partit possible a l’aprenentatge és molt important, avui et portem diverses idees amb les quals podràs crear l’espai adequat per aprendre a casa durant l’estiu:

1. Comprovar la connexió a Internet:
Revisa que l’ordinador que utilitzarà el teu fill estigui en condicions òptimes i que la connexió a Internet estigui operativa.

2. Ser puntuals:
És un hàbit que hem de fomentar en els nostres fills des de petits. Assegura’t de connectar-te a l’hora acordada amb l’orientador del centre per rebre la classe online.

3. Evitar les distraccions:
La connexió s’ha d’establir des d’una habitació silenciosa, de colors neutres i sense elements massa vistosos. No hi ha d’haver joguines a la vista, i tots els materials que el teu fill pugui necessitar (llapis, paper, goma d’esborrar, etc.) han d’estar a mà per evitar passejos improductius.

4. Seleccionar el lloc d’estudi en funció de la seva autonomia:
Els infants més petits necessiten estar prop dels pares per aprendre hàbits i rutines d’estudi, i per poder recórrer a ells en els nivells inicials de la seva formació. Quan ja són més autònoms i poden fer els exercicis sense ajuda, és recomanable que treballin en un espai diferent a la seva habitació per evitar distraccions.

5. Utilitzar el lloc d’estudi només per estudiar: 
És molt important deixar clar al teu fill que la zona d’estudi és per aprendre i que no pot estar assegut en aquest escriptori si no està treballant. D’aquesta manera, associarà aquest lloc amb la seva activitat diària.

6. Tenir més d’un lloc d’estudi per infant:
Si disposes d’espai suficient a casa, pot ser beneficiós que el teu fill tingui un lloc de treball diferent per a cada tipus de feina: un per a les que requereixen l’ús d’equips informàtics i connexió a Internet, i un altre per a les que no.

7. Buscar una cadira adequada:
Ha de ser adaptable a l’alçada del teu fill i còmoda per a ell. Perquè la seva postura sigui correcta, els genolls han de formar un angle de 90 graus, igual que els colzes quan es recolzen a la taula.

8. Tenir una bona il·luminació:
La llum és clau per mantenir l’atenció. Si ho necessites, pots utilitzar un llum addicional amb una bombeta de baix consum que no faci calor.

9. Aprofitar tota la casa:
La llar és un espai perfecte per oferir al teu fill continguts educatius. Col·loca els llibres de manera que siguin accessibles a qualsevol habitació. També pots posar cartells amb continguts educatius a les portes, imants de lletres per formar paraules a la nevera i pissarres en les quals puguin expressar les seves idees o apuntar tant els deures de l’escola com les tasques de casa.


Estem segurs que aquests consells et seran de gran utilitat tant per al moment de l’aprenentatge online com per a l’estudi diari.

Si el teu fill encara no és alumne de Kumon, aprofita ara la nostra promoció de matrícula gratis a tots els nostres centres, tant per aprendre amb les classes online de Kumon com per assistir a les classes presencials. També podràs optar per una modalitat mixta. L’orientador del teu centre t’oferirà la informació que necessites perquè el teu fill continuï creixent aquest estiu.