Educació

Consells per aprendre amb les classes online de Kumon

jul 2020
 A un clic de distància amb les classes online de Kumon.
A un clic de distància amb les classes online de Kumon.

Moltes famílies han triat la modalitat de classes online perquè és molt pràctic estar a un clic de poder aprendre amb Kumon a casa i perquè suposa un estalvi en temps i desplaçaments. Les classes online de Kumon també permeten als pares de seguir la classe en temps real, sobretot quan els infants són petits i estan aprenent a aprendre per ells mateixos.

Com que crear un ambient d’estudi que ajudi a treure el màxim partit possible a l’aprenentatge és molt important, avui et portem diverses idees amb les quals podràs crear l’espai adequat per aprendre a casa durant l’estiu:

1. Comprovar la connexió a Internet:
Revisa que l’ordinador que utilitzarà el teu fill estigui en condicions òptimes i que la connexió a Internet estigui operativa.

2. Ser puntuals:
És un hàbit que hem de fomentar en els nostres fills des de petits. Assegura’t de connectar-te a l’hora acordada amb l’orientador del centre per rebre la classe online.

3. Evitar les distraccions:
La connexió s’ha d’establir des d’una habitació silenciosa, de colors neutres i sense elements massa vistosos. No hi ha d’haver joguines a la vista, i tots els materials que el teu fill pugui necessitar (llapis, paper, goma d’esborrar, etc.) han d’estar a mà per evitar passejos improductius.

4. Seleccionar el lloc d’estudi en funció de la seva autonomia:
Els infants més petits necessiten estar prop dels pares per aprendre hàbits i rutines d’estudi, i per poder recórrer a ells en els nivells inicials de la seva formació. Quan ja són més autònoms i poden fer els exercicis sense ajuda, és recomanable que treballin en un espai diferent a la seva habitació per evitar distraccions.

5. Utilitzar el lloc d’estudi només per estudiar: 
És molt important deixar clar al teu fill que la zona d’estudi és per aprendre i que no pot estar assegut en aquest escriptori si no està treballant. D’aquesta manera, associarà aquest lloc amb la seva activitat diària.

6. Tenir més d’un lloc d’estudi per infant:
Si disposes d’espai suficient a casa, pot ser beneficiós que el teu fill tingui un lloc de treball diferent per a cada tipus de feina: un per a les que requereixen l’ús d’equips informàtics i connexió a Internet, i un altre per a les que no.

7. Buscar una cadira adequada:
Ha de ser adaptable a l’alçada del teu fill i còmoda per a ell. Perquè la seva postura sigui correcta, els genolls han de formar un angle de 90 graus, igual que els colzes quan es recolzen a la taula.

8. Tenir una bona il·luminació:
La llum és clau per mantenir l’atenció. Si ho necessites, pots utilitzar un llum addicional amb una bombeta de baix consum que no faci calor.

9. Aprofitar tota la casa:
La llar és un espai perfecte per oferir al teu fill continguts educatius. Col·loca els llibres de manera que siguin accessibles a qualsevol habitació. També pots posar cartells amb continguts educatius a les portes, imants de lletres per formar paraules a la nevera i pissarres en les quals puguin expressar les seves idees o apuntar tant els deures de l’escola com les tasques de casa.


Estem segurs que aquests consells et seran de gran utilitat tant per al moment de l’aprenentatge online com per a l’estudi diari.

Si el teu fill encara no és alumne de Kumon, Contacta amb el teu centre Kumon més proper, tant per aprendre amb les classes online de Kumon com per assistir a les classes presencials. També podràs optar per una modalitat mixta. L’orientador del teu centre t’oferirà la informació que necessites perquè el teu fill continuï creixent aquest estiu.