Educació

Com es motiva un infant a aprendre durant les vacances

jul 2019
Com es motiva un infant a aprendre a llegir durant l’estiu
Integra jocs i aprenentatge d’una manera divertida i intel•ligent durant les vacances.

Arriben les tan anhelades vacances d’estiu, un temps de descans merescut per als nostres fills i una gran oportunitat per estimular el seu aprenentatge amb els nostres llibres recomanats i jocs per a infants que, al seu torn, enforteixen els llaços familiars.

Segueix aquests consells i aprofita el temps d’oci per estimular les ganes d’aprendre del teu fill d’una manera divertida amb lectures d’estiu i jocs per a infants petits:

1. Canta i llegeix amb el teu fill
Estimula la memòria del teu fill, incrementa el seu vocabulari i alimenta la seva imaginació amb una infinitat d’aventures a través de la música i els llibres recomanats en la nostra Guia de la Bibliografia Recomanada de Kumon.

Com es motiva un infant a aprendre a llegir?

  • Cantar una miqueta cada dia:

En aquest enllaç pots escoltar una selecció de 200 cançons per facilitar la iniciació a la lectura del teu fill.

  • Llegir una miqueta cada dia:

Dedica cada dia uns 15 minuts a llegir els nostres llibres recomanats amb el teu fill. L’hora d’anar a dormir és un moment especialment apropiat per llegir junts.
Troba els llibres recomanats per al teu fill en la nostra Guia de la Bibliografia Recomanada de Kumon, que inclou 420 recomanacions de llibres per créixer llegint classificats per competència lectora, no per edat.

2. Comença el dia amb entrenament mental
El millor moment per fer activitats d’entrenament mental és a primera hora del matí, perquè els infants estan més espavilats i plens d’energia. Si el teu fill fa Kumon, és el millor moment per mantenir la ment en forma amb els nostres quadernets de Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English.

3. Proposa jocs en família
Els jocs infantils amb què es pot jugar a casa, com els de taula, són una forma divertida d’aprendre els nombres i a comptar, fer operacions bàsiques, classificar i comparar, etc. A més, estimulen la competició sana: ens ensenyen a guanyar, però també a perdre.
Organitza berenars familiars amb pares, tiets, avis o cosins i aprofita aquest temps per gaudir en família.
Els jocs a l’aire lliure també són importants per estimular l’aprenentatge del teu fill. Aquí tens 4 jocs a l’aire lliure amb els quals el teu fill gaudirà a l’estiu.

4. Limita l’ús de la televisió, els mòbils i les tauletes tàctils
El temps que el teu fill passa mirant la tele o jugant amb el mòbil o amb la tauleta tàctil és un temps preciós que no comparteix amb tu. Els infants necessiten conversar per reforçar el llenguatge i gaudir de jocs per mantenir-se actius i així evitar l’obesitat infantil. A més, l’exposició prolongada a mòbils i tauletes tàctils produeix addicció i dèficit d’atenció en els infants, ja que la celeritat dels continguts afecta la concentració i la memòria.

5. Fes amb el teu fill un àlbum de les vostres vacances
Omple les seves vacances d’històries: visiteu museus, aneu a contacontes, compartiu tardes de jocs a l’aire lliure, visiteu el zoo i no deixeu de fer fotografies de tots aquests moments junts. Imprimiu les fotografies i acompanyeu cadascuna d’elles amb textos que us recordin els moments compartits.

6. Practica matemàtiques amb el teu fill mentre feu la compra i aneu al camp
Als infants els encanta assumir responsabilitats. Aprofita el moment de la compra perquè s’encarregui de la gestió dels diners i, d’aquesta manera, podreu practicar junts les quatre operacions bàsiques.
Si aneu a passar un dia al camp, ensenya-li que, per exemple, les flors, les taronges i les pinyes estan plenes de pentàgons, circumferències i semicercles. Gaudeix d’un passeig amb el teu fill mentre descobriu junts les figures geomètriques.

7. Assigna-li tasques a casa
Assumir petites tasques a casa, com endreçar la seva habitació, parar taula, etc., ensenya els infants a ser autònoms i responsables, dues grans virtuts per a l’aprenentatge.

Les vacances són una oportunitat per convertir «quantitat de temps» en «temps de qualitat» integrant jocs i aprenentatge d’una manera divertida i intel·ligent.