Infantil

Cinc manualitats d’hivern per a dies de pluja

set 2019
Manualitats d’hivern divertides
Manualitats d’hivern divertides.

Ens acostem als mesos freds de l’any, en què es fa més complicat entretenir els infants dins de casa quan fora fa mal temps. Molts pares solucionen aquests dies portant els seus fills a algun centre comercial o d’oci, però hi ha opcions per gaudir de la companyia dels petits a casa quan els rigors del temps impedeixen treure’ls fora, com ara fer manualitats d’hivern com a premi després d’haver fet els seus fulls d’estudi. Et proposem una llista de cinc manualitats d’hivern seleccionades pels nostres orientadors de Kumon.

Pal de pluja

Aprofitant que fora plou, pots parlar amb els teus fills del clima i del cicle de l’aigua, així com de la musicalitat dels sons de la natura. Per demostrar això últim, podeu fabricar un pal de pluja. Per a això necessitareu un cartró de paper de cuina, uns claus, un grapat d’arròs, cartolina, cola, cinta aïllant i paper de colors o de regal.

El primer pas és travessar el tub de cartró amb els claus intentant que no surtin per l’altre extrem. És millor que això ho facis tu mateix/a. Si no vols treballar amb claus, pots fer servir escuradents de fusta i després tallar-ne la part sobrant amb un tallaungles. El truc és que els claus o escuradents estiguin a uns 2 centímetres de distància els uns dels altres i es vagin creuant. Després, enganxa la cinta aïllant per l’exterior del tub a l’altura dels claus per assegurar-los millor.

A continuació, cal tapar un dels extrems amb la cartolina i enganxar-la bé amb la cola. També podeu provar de fer servir taps de plàstic en lloc de cartolina. Per l’extrem que queda obert, introduïu-hi l’arròs. Si tens dos fills, podeu emplenar un segon tub amb llenties o altres objectes per buscar un so diferent.

El següent pas és tapar l’extrem obert de la mateixa manera que el primer.

Finalment, arriba la part més divertida: deixa que els teus fills l’adornin amb el paper de regal o amb pintures de colors!

Bolets de cartró

En aquest vídeo podràs veure com es fan uns bolets de cartró molt divertits. És una manualitat d’hivern molt completa per a infants. Amb ella podran desenvolupar la seva creativitat; per exemple, buscant altres materials diferents de les safates per a la fruita, com ara oueres de cartró.

Maraques

Amb unes ampolles de plàstic senzilles plenes de pedretes, arròs, llenties o mongetes podeu fer unes sonores maraques que els teus fills podran pintar al seu gust. Recorda que, perquè produeixin un so net, no hi has d’introduir gaire farcit. Podeu tancar-les amb els seus propis taps. No cal clavar-los un pal a manera de mànec.

Globus plens de farina

En aquest vídeo t’ensenyen com fer globus antiestrès o globus plens de farina que et poden servir per parlar sobre emocions amb els teus fills, tal com s’explica.

Ovella amb cotonets

El primer pas és retallar el cos i el cap de l’animal en cartolina. A continuació, cal enganxar-hi les boletes de cotó d’una en una. Després pintarem la cara i l’enganxarem al cos. Tot seguit, unes agulles d’estendre seran les potes.

Si necessites més idees, pots visitar aquest post, en què ja hem publicat manualitats per gaudir del temps lliure amb els teus fills, però encara queda una última opció per a aquests caps de setmana d’hivern. Encara que no sigui una manualitat, és una activitat perfecta per als dies de pluja.

Festival de cinema

Encara que els infants poden veure una pel·lícula gairebé sempre que vulguin, podem anar més enllà si fora plou o fa fred. Amb un gran bol de crispetes, els llums apagats i els coixins del sofà a terra, pots improvisar un festival de cinema al menjador. Al final, els teus fills poden posar nota a la pel·lícula argumentant què és el que més i el que menys els ha agradat, tal com fan els nostres alumnes en el programa de Kumon Lectura.