Infantil

5 manualitats per gaudir amb els teus fills

oct 2019
Aprèn com fer borles de llana
Aprèn com fer borles de llana i altres manualitats.

Moltes vegades ens esforcem per regalar moltes joguines als nostres fills pensant que no negar-los res és el millor per a ells, però això ens fa oblidar que ells es diverteixen i estimulen la seva imaginació de les formes més senzilles. Els infants agraeixen més que els dediquem una mica de temps que qualsevol possessió material. Perquè gaudeixis d’aquest temps compartit amb els teus fills, et proposem unes manualitats senzilles que t’ajudaran a ensenyar-los el món i que podreu fer en qualsevol moment.

Flors amb bastonets

Amb uns bastonets per a les orelles, unes boles de porexpan o suro blanc, unes branques i una ampolla, podràs crear un gerro amb flors molt simpàtic. Has de tallar els bastonets per la meitat per poder clavar-los a les boles de suro blanc, de llarg a llarg de tota l’esfera.

Després, mulla les puntes de cotó amb una pintura o esmalt de base d’aigua (deixa que els teus fills triïn els colors) i, quan s’hagin assecat, clava-les a les branques seques. Les pots posar en un gerro o reciclar una ampolla de vidre.
 
Com fer borles de llana

Saps com fer borles de llana? Si tens un jersei de llana vell que ja no fas servir o que als teus fills els queda petit, el pots reciclar fent unes borles simpàtiques, que pots convertir en ninots posant-los ulls i peus de feltre o goma EVA. Aquí tens un tutorial (en anglès, però amb les imatges és molt fàcil d’entendre) del pas a pas per fer aquestes borles. N’hi ha prou amb enrotllar-se el fil de llana als dits, després lligar-lo amb força al centre perquè quedi com una mena de rosquilla i després anar-ne tallant tot el voltant.

L’oceà en una ampolla

Segur que moltes vegades has vist aquells petjapapers amb forma de bombolla que recreen el mar. T’has preguntat mai com es fan? És molt senzill: n’hi ha prou que els teus fills t’ajudin a omplir qualsevol recipient que es pugui tancar, com una ampolla de plàstic, amb oli per a nadons transparent i aigua tenyida amb qualsevol colorant alimentari (blau si vols un color fort o barrejant-hi blau i verd per a tonalitats més suaus). Per completar l’efecte, pots ficar-hi alguna petxina, sorra, purpurina o peixets de plàstic. Això sí, assegura’t després d’enganxar-hi el tap amb cola perquè no s’obri per accident quan els teus fills hi juguin.

Bol amb botons i granadura

En aquest vídeo, mira el pas a pas per fer un bol sorprenent amb botons que destacarà a l’habitació dels teus fills.
 
Gat japonès

Si el teu fort és la costura i vols ensenyar els teus fills a cosir, què et sembla aquest gat japonès tan simpàtic? Es pot fer fàcilment reciclant uns mitjons vells que tinguis per casa.

Estem segurs que serà el preferit dels teus fills i els encantarà que estigui fet per tu. A més, és una bona manera d’ensenyar-los a reutilitzar les coses que ja no necessiten. Si no tens res per reutilitzar, les manualitats amb feltre van molt bé per gaudir en família.