Susana Olmos: «Ser orientadora de Kumon és una tradició familiar motivada per l’eficiència del mètode»

feb 2022
La Susana és filla d’una de les primeres orientadores de Kumon a Espanya i va treballar amb ella com a assistent. Ara dirigeix el centre on assisteixen els seus tres fills.
La Susana és filla d’una de les primeres orientadores de Kumon a Espanya i va treballar amb ella com a assistent. Ara dirigeix el centre on assisteixen els seus tres fills.

Fa poc més d’un any, la Susana va decidir fer un tomb a la seva trajectòria professional i va canviar el món del turisme pel de l’educació. Va seguir els passos de la seva mare, una de les orientadores més veteranes de Kumon España, i de la seva germana Anna. La Susana dirigeix el centre Kumon Sant Joan Despí - Torreblanca, que té més de 100 alumnes, entre els quals hi ha els seus tres fills.

La Susana és filla d’una de les primeres orientadores de Kumon a Espanya i va treballar amb ella com a assistent. Ara dirigeix el centre on assisteixen els seus tres fills: «Ser orientadora de Kumon és una tradició familiar motivada per l’eficiència del mètode. La meva vinculació amb Kumon ve des de fa molt, perquè soc filla d’una de les primeres orientadores del mètode a Espanya. Amb ella vaig tenir l’oportunitat de conèixer el mètode durant els meus anys d’universitat treballant com a assistent al seu centre», ens explica.

«Tot el que vaig aprendre com a assistent al centre de la meva mare em va fer veure que Kumon havia de ser present en la vida dels meus fills»

La relació tan propera que la Susana va tenir amb el mètode Kumon li va fer apreciar els beneficis del mètode i, per això, va decidir dirigir un centre Kumon i ser orientadora dels seus fills: «He pogut apreciar de prop els beneficis que el mètode ha aportat i continua aportant als meus fills, tant en l’àmbit acadèmic com personal».

La capacitat d’esforç i treball diari, la satisfacció d’aconseguir els reptes que es proposen i les habilitats autodidactes que han anat adquirint els seus fills els han ajudat a ser persones competents, més responsables i autònomes. «Aquests valors els proporcionen molta seguretat i confiança en ells mateixos, i els acompanyen en el seu dia a dia. Sé que els continuaran acompanyant en el futur, igual que a la resta dels meus alumnes», comenta l’orientadora.

«Em quedo amb la cara dels meus alumnes davant un “Ho he aconseguit!”»

A la Susana, triar el moment més emocionant a Kumon li ha estat difícil, però s’ha pogut decidir: «Em quedo amb la cara dels meus alumnes davant un “Ho he aconseguit!”».

Un dels aspectes que més li agrada del mètode és que és totalment personalitzat i respectuós amb la capacitat i el ritme d’aprenentatge de cada alumne. «La meva labor com a orientadora és mantenir la motivació dels meus alumnes oferint-los un pla d’estudi diari amb el qual puguem anar marcant objectius molt concrets que els ajudin a desenvolupar les seves capacitats i els guiïn cap a l’aprenentatge autodidacte, de manera que es treballa la seva autonomia», afirma.

Els propers anys

La Susana afronta els propers anys amb il·lusió i confiança. El seu desig més gran és acostar el mètode Kumon al màxim nombre d’infants possible per ensenyar-los a ser autodidactes. «No hi ha límits per a l’aprenentatge, i no hi ha res que em motivi més que veure els meus alumnes créixer acadèmicament i com a persones», conclou.

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Susana, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!